Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Нове направлення у технології безалкогольного напою, отриманого з використанням культури Medusomyces gisevii
    (2014) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Прибильський, Віталій Леонідович; Григоренко, Наталія Олександрівна; Мельник, Ірина
    В статті визначена актуальність питання розширення асортименту безалкогольних напоїв на основі нетрадиційної рослинної сировини. Запропоновано застосування цукрового сорго в технології безалкогольного ферментованого напою, отриманого з використанням мікроорганізмів Medusomyces gisevii. Визначено, що при заміні цукрового сиропу соком цукрового сорго у кількості (35±0,5) % можливо скоротити процес бродіння на 2 доби. При цьому готовий напій збагачується біологічно активними речовинами, зокрема амінокислотами та вітамінами. The article defines the relevance of the issue of expansion of assortment of soft beverages on the basis of nonconventional vegetative raw materials. Proposed use of sweet sorghum in technology of the nonalcoholic fermented beverage obtained using microorganisms Medusomyces gisevii. Determined that the replacement of sugar syrup sweet sorghum juice in an amount (35 ± 0,5)% may reduce the fermentation process for 2 days. In this case the finished beverage is enriched with biologically activesubstances, in particular amino acids and vitamins.
  • Ескіз
    Документ
    Цукор і замінники цукру в харчовій промисловості, їх переваги та недоліки
    (2008) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Григоренко, Наталія Олександрівна
    Розглянуто переваги вживання цукру як основного продукту харчування населення і необхідність попередження надмірного його вживання. Висвітленні прямі показання до вживання замінників цукру, обґрунтовано переваги вживання натуральних цукропродуктів і цукрозамінників. Розроблено технологію харчового сиропу з цукрового сорго. Вуглеводний, амінокислотний і мікроелементний склад харчового сиропу свідчить про його підвищену біологічну і харчову цінність, що сприяє реалізації принципів здорового харчування населення України.