Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Креативний менеджмент у взаємодії з талант менеджментом у системі конкурентоспроможності підприємства(2024) Драган, Олена Іванівна; Вашкулат, Олександра МаксимівнаУ статті досліджуються нові напрямки у сфері менеджменту ‒ креативний менеджмент і талант менеджмент, їхня взаємодія та вплив на конкурентоспроможність підприємства. Запропоновано підхід до взаємодії талант менеджменту та креативного менеджменту підприємства з обґрунтуванням їхніх процесів. На підставі системного підходу представлена взаємодія талант менеджменту та креативного менеджменту підприємства. Талант менеджмент спрямований на вирощування або розкриття талановитого працівника з нуля (вхід). В свою чергу креативний менеджмент спрямований на об’єднання талановитих працівників у креативні команди для розвитку креативного потенціалу, реалізації цілей, отримання результатів інноваційних досліджень (вихід). Запропоновані напрямки удосконалення креативного менеджменту у взаємодії з талантом менеджментом на підприємстві, які суттєво впливатимуть на розвиток працівників, результати діяльності і створення конкурентних переваг.Документ Розвиток управління талантами в системі менеджменту персоналу підприємства(2021) Драган, Олена Іванівна; Пилипенко, Максим ЛеонідовичУ статті досліджується управління талантами та його розвиток у системі менеджменту персоналу підприємства. Визначено, що у зарубіжній практиці на стратегічному рівні управління персоналом на зміну поняттю «управління людськими ресурсами» широко застосовується термін «управління талантами». Проаналізовані визначення науковців поняття «управління талантами», які підтверджують його спрямованість на стратегічний рівень управління персоналом. Дискусійним є авторське визначення поняття «талановитий працівник», і недостатньо визначені категорії персоналу, які до нього відносяться на підприємстві харчової промисловості. Запропоновано методичний підхід до оцінки рівня управління талантами на підставі визначення інтегрального показника, який дозволить знайти слабкі і проблемні його місця з метою подальшого удосконалення та усунення негативних тенденцій в розвитку персоналу підприємства.Документ Розвиток людського капіталу у системі управління талантами підприємства(2020) Драган, Олена Іванівна; Тертична, Любов ІванівнаВ умовах глобалізації, інформатизації суспільства постійною потребою є безперервний розвиток і накопичення людського капіталу підприємств та приділення уваги новим підходам в управлінні людськими ресурсами. Пріоритетними стають завдання ‒ ідентифікація, пошук і залучення талановитих працівників, які мають високий інтелектуальний потенціал для стратегічного розвитку підприємств, що дозволить заповнити існуючий дефіцит талановитих управлінців майже у всіх сферах діяльності. Тому розроблення методичного підходу, що передбачає поєднання розвитку людського капіталу при формуванні системи управління талантами на підприємстві є цікавим, як з наукової так, і з практичної точки зору. Розроблено матрицю «Рівень управління талантами підприємства». Проаналізовано рівень людського капіталу на рівні сучасного підприємства. Запропоновані заходи щодо підвищення рівня людського капіталу підприємства у короткій перспективі. In the context of globalization, informatization of society, the constant need is the continuous development and accumulation of human capital of enterprises and attention to new approaches in human resource management. The priority is to identify, search and attract talented employees who have a high intellectual potential for strategic development of enterprises, which will fill the existing shortage of talented managers in almost all areas of activity. Therefore, the development of a methodological approach that involves the combination of human capital development in the formation of a talent management system in the enterprise is interesting, both from a scientific and from a practical point of view. The matrix "Level of enterprise talent management" has been developed. The level of human capital at the level of a modern enterprise is analyzed. Measures to increase the level of human capital of the enterprise in the short term are proposed.Документ Концептуальний підхід до управління талантами на підприємствах харчової галузі(2019) Драган, Олена ІванівнаУ статті досліджено концептуальний підхід до управління талантами з метою її адаптації до підприємств харчової галузі. Сучасні підприємства харчової галузі суттєво відрізняються за рівнем технічного оснащення, використанням новітніх технологій і кваліфікацією персоналу. Крім того, за умов жорсткої конкуренції зростає потреба саме в працівниках, які є високопродуктивними, обдарованими, мають унікальні вміння, знання та навички в сфері інноваційних процесів харчових виробництв. Запровадження концепції управління талантами на підприємствах харчової галузі є актуальною. Досліджено основні складові управління талантами: оцінка, коучинг, наставництво, планування спадкоємності. Проаналізовані підходи для забезпечення управлінських посад талановитими співробітниками. Запропоновано адаптувати матрицю Бостонської консалтингової групи (БКГ) стосовно поділу за групами талановитих працівників підприємства згідно критеріїв «Інноваційний потенціал працівника» Ефективність використання персоналу». Для кожної групи талановитих працівників визначено заходи щодо подальшого існування в компанії з метою підвищення ефективності використання персоналу. Для «Важких дітей» заходи адаптації: наставництво, стажування, планування кар’єри, коворкінг, краудстафінг. Для «Зірок» заходи розвитку: екслюзивний рекрутінг, кар’єрний коучинг, ауфтрагстактика, психологічний тимбілдинг, участь у галузевих конкурсах, грантах, сертифікація персоналу, ротація. Для «Дійних корів» ‒ заходи підтримки: корпоративний університет, інжиніринг праці, технологія AKADS, ротація. Для «Собак» заходи вивільнення персоналу: даунсайзинг, реінжиніринг, аутплейсмент. Для захисту власних талантів підприємства запропоновано застосовувати заходи технології антихедхантінгу.The conceptual approach to management talents with the aim of its adaptation to the enterprises of food industry is described in the article. The modern enterprises of food industry substantially differ from the level of technical equipment, use of the newest technologies and personnel qualification. In addition, at the terms of severe competition the requirement grows exactly in workers who are high-performance, gifted, have unique abilities, knowledge and skills in the sphere of innovative processes of food production. Introduction of conception of talents’ management on the enterprises of food industry is actual. Basic component of talents’ management are investigated: estimation, coaching, tutorship, succession planning. The approaches for providing the administrative positions of talented employees are analyzed. The offers to adapt the matrix of Boston consulting group (BCG) in relation to the division into the groups of talented workers of the enterprise in obedience to criteria of "Innovative potential of worker" Efficiency of staff deployment". For every group of talented workers events in relation to further existence in the company with the aim of increase of the staff deployment efficiency are determined. For the "Difficult children" events of adaptation: tutorship, internship, career planning, co-working, and crowd staffing. For "Stars" events of development: exclusive recruiting, career coaching, psychological teambuilding, participating in branch competitions, grants, personnel certification, rotary press. For the "Milch cows" events of support: corporate university, labour engineering, AKADS technology, rotary press. For «Dogs» events of personal quittance: downsizing, reengineering, outplacement. For defensing of own talents of enterprise it is offered to apply the events of antiheadhunting technology.