Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з застосуванням катіонного поліелектроліту та целюлози
    (2011) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Клименко, Лариса Степанівна
    В статті розглянуто проблему очищення сиропу бурякоцукрового виробництва. Досліджено дію полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) на ефективність очищення сиропу після ІІІ корпусу випарної установки. Показано ефективність розробленого способу очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з використанням ПГМГХ та сорбційно-активної целюлози марки DIACEL 150-1. Розроблений спосіб дозволяє підвищити ефект знебарвлення до 47 % та чистоту сиропу при цьому на 0,9—1,8 од.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва з використанням нетоксичних реагентів
    (2011) Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Клименко, Лариса Степанівна; Купчик, Лідія Андріївна
    В статті розглянуто проблему очищення сиропу бурякоцукрового виробництва. Досліджено дію полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) на ефективність очищення сиропу після ІІІ корпусу випарної установки. Розроблений спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з використанням ПГМГХ та активного вугілля СКН-3, виготовленого на дослідницькому виробництві институту сорбції та проблем ендоекології Національної академії наук України, дозволяє підвищити ефект знебарвлення сиропу на 23—33 % та його чистоту на 0,9—2 од.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми підвищення якості цукру і розширення асортименту продукції цукрових заводів
    (2005) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Ничик, Оксана Василівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    Запропоновано підвищити якість цукру, очистивши клеровку жовтого цукру коагулянтом «Полвак». Розроблено технології нових видів продукції – інвертних сиропів з очищеної клеровки жовтого цукру. Наведено способи інтенсифікації процесів кислотного і ферментативного гідролізу цукрози.