Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Сіль і реологічні характеристики клейстерів модифікованих крохмалів(2002) Мельник, Оксана Юріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Ковалевська, Єлизавета ІванівнаСтаття присвячена дослідженню впливу додавання солі на реологічні властивості крохмальних клейстерів модифікованих крохмалів за допомогою ротаційного віскозиметра. Встановлено, що внесення солі у крохмальний клейстер спричиняє підвищення його в’язкості за рахунок дегідратуючої здатності солі. This article is devoted to research the influence of salt addition on the rheological properties of starch paste modified starches using a rotary viscometer. Found that the introduction of salt in starch paste viscosity leads to increase its capacity by dehydrating salt.Документ Дослідження впливу добавки цукру на реологічні властивості клейстерів модифікованих крохмалів(2002) Мельник, Оксана Юріївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Ковалевська, Єлизавета ІванівнаСтаття присвячена дослідженню впливу добавки цукру на реологічні властивості крохмальних клейстерів модифікованих крохмалів, які використовуються в рецептурах багатьох продуктів харчування. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано зменшення в’язкості крохмального клейстера модифікованих крохмалів при збільшенні кількості цукру. This article is devoted to the research of the influence of sugar on the rheological properties of starch gel by modified starches that used in many food recipes. Experimentally studied and scientifically grounded reduce viscosity starch paste modified starches by increasing the amount of sugar.Документ Дослідження окремих реологічних характеристик гідратованих зародків пшениці як стабілізаторів структури морозива(2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Мартич, Віталій Володимирович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковалевська, Єлизавета ІванівнаДосліджено основні реологічні характеристики суспензій зародків пшениці для формування і стабілізації структури морозива з комбінованим складом сировини. Доведено технологічну ефективність застосованого зернового компонента порівняно з пшеничним борошном як класичним стабілізатором рослинного походження.Документ Дослідження структурно-механічних властивостей безбілкового тіста з камедями гуару і ксантану(2010) Грищенко, Анна Миколаївна; Удворгелі, Лариса Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Ковалевська, Єлизавета ІванівнаДосліджено реологічні властивості безбілкового тіста. Встановлено вплив камедей гуару і ксантану на в’язкість тіста з крохмалю, що не містить клейковини, та його властивості. Встановлено синергічну взаємодію камедей.