Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Один із шляхів подолання йододефіциту в організмі людини(2008) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Корзун, Віталій Наумович; Проява, Катерина МиколаївнаРозроблені котлети з використанням фаршу рибного, курячого м’яса, свинини, яловичини в різному співвідношенні з додаванням яєць, цибулі, моркви, спецій, соєвого фаршу, олії, картоплі та додатково морських водоростей цистозіри чорноморської і фукуса. Крім органолептичних, функціонально-технологічних, фізико-хімічних та мікробіологічних показників було встановлено втрати йоду при смаженні котлет та вміст йоду в готових продуктах. Been developed cutlets with minced fish, meat, chicken, pork and beef in different proportions with eggs, onions, carrots, spices, soy, meat, vegetable oil, potatoes and additionally algae zhystozira Black Sea and foсus. In addition to sensory, functional and technological, physical, chemical and microbiological parameters were determined losses of iodine during frying cutlets and the iodine content of the finished products.Документ Розширення асортименту м'ясних продуктів для профілактичного харчування(2007) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Корзун, Віталій НаумовичОбґрунтована необхідність розширення асортименту харчових продуктів для профілактичного харчування та розроблені рецептури м'ясних та рибних котлет з використанням морських водоростей, які забезпечують надходження в організм необхідних вітамінів та мікроелементів, зокрема йоду. Substantiatedv the necessity for expansion of food assortment and preventive products ,developed the recipes of meat and fish cutlets with the use of seeweeds which ensure the supply of the necessary vitamins and microelements, particular iodine, in organism.Документ Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном(2008) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Самойленко, Лариса Василівна; Корзун, Віталій НаумовичНа основі комплексних досліджень розроблено чотири рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет, для профілактики дефіциту йоду та селену з використанням морських водоростей цистозіри чорноморської та фукусу; встановлено, що втрати йоду в котлетах при термічній обробці –смаженні становлять від 20% до 39%, а при термічній обробці — приготуванні на пару — від 13,5% до 21,8%. Втрати селену при приготуванні на пару становлять від 25,5% до 27,3%. Based on comprehensive research developed four recipes semis, including meatballs, for the prevention of iodine deficiency and selenium algae Cystoseira Black Sea and fucus, found that the loss of iodine in cutlets during thermal processing, frying range from 20% to 39%, and during heat treatment - steaming - from 13,5% to 21,8%. Loss of selenium in steaming up from 25,5% to 27,3%.Документ Удосконалення технології січених напівфабрикатів для профілактики йодо- та селенодефіциту(2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Галенко, Олег Олександрович; Корзун, Віталій НаумовичРозроблено рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет та тюфтельок, збагачених йодом та селеном, за рахунок додавання водоростей цистозіри чорноморської та фукусу. Визначено спосіб підготовки водоростей та умови їх внесення у фарш. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, технологічні та мікробіологічні показники розроблених напівфабрикатів, втрати йоду при термічній обробці — смаженні та приготуванні котлет на пару, тушкуванні тюфтельок у соусі, втрати селену при термічній обробці — приготуванні котлет на пару та тушкуванні тюфтельок у соусі. Created recipe chopped semi, particularly burgers and tyuftelek enriched with iodine and selenium, with the addition of the algae Cystoseira and Fucus. Identify the methods of preparation of algae and conditions of making the stuffing. Studied organoleptic, physical, chemical, technological and microbiological indicators developed semi-iodine losses during thermal processing - roasting and cooking meatballs steamed, braised in sauce meatballs, selenium loss during heat treatment - preparation for a couple of chops and putting meatballs in sauce.Документ Технологія виробництва котлет профілактичного призначення з водоростями цистозіра чорноморська та фукус(2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Галенко, Олег Олександрович; Корзун, Віталій НаумовичРозроблено рецептури січених напівфабрикатів профілактичного призначення, зокрема котлет, з водоростями цистозіра чорноморська та фукус, визначено спосіб підготовки та умови внесення водоростей у фарш, а також втрати йоду та селен у при різній термічній обробці (смаженні та приготуванні на пару) з метою визначення вмісту вказаних мікроелементів в готових виробах. The recipes of chopped semi-finished products of preventive prescribing, particulary cutlets, with water-plants of the Black Sea and focus were developed, the way of preparation and conditions of putting of water-plants into mince and also losses of iodine and selenium under different thermal processing (roasting and preparing on steam) with the purpose of content definition of stated microelements in ready articles were determined.