Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Як достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурузник зародках
    (2002) Луцик, Юрій Павлович; Король, Анатолій Миколайович; Вербицький, Борис Ілліч; Шаран, Андрій Васильович
    В статті наведено результати досліджень мікропористої структури кукурудзяних зародків та розмірів мікропор. Показано залежність поглинання вологи від температури. The paper presents the results of a study of a microporous structure that corn germ size micropores. The dependence of swallowing water temperature.
  • Ескіз
    Документ
    Порова структура кукурудзяних зародків
    (2001) Луцик, Юрій Павлович; Король, Анатолій Миколайович; Вербицький, Борис Ілліч; Шаран, Андрій Васильович
    В статті наведені визначені для кукурудзяних зародків інтегральні та диференціальні криві розподілу мікропор за радіусами. Вказані залежності отримані при температурах 2930 та 3130 К. Встановлено, що майже 90% всіх мікропор в зразках припадає на область мікропор з радіусом до 90%  10-10 м. Найбільше мікропор з радіусами 37 10-10 м та 67 10-10 м. The volume of pores, integral and different curves of pores distribution by radii, effective radius, and value of specific surface are determined in the present paper for corn germs. It is stated, that the almost 90% of micropores are with the radius up to 90%  10-10 m. The maximal amounts of the micropores have the radii 37 10-10 m and 37 10-10 m.
  • Ескіз
    Документ
    Як достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурудзяних зародках
    (2002) Луцик, Юрій Павлович; Король, Анатолій Миколайович; Вербицький, Борис Ілліч; Шаран, Андрій Васильович
    В статті наведені визначені для кукурудзяних зародків коефіцієнти ефузії і термічної ефузії в залежності від вмісту вологи. Коефіцієнти ефузії мають найбільші значення 1,5  10-11 м2/с при вологовмістах до 10% і залишаються сталими до вологовмісту 30%. Коефіцієнти термічної ефузії зростають при підвищенні температури. Determined for corn germs the coefficients of effusion and thermal effusion depended on water contents are presented in the paper. Coefficent of effusion has the maximal value 1,5  10-11 m2/s for water contents 10% and remained constant up to water contents 30%. Coefficient of thermal effusion increases at the rise of temperature.