Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи збагачення хлібобулочних виробів плодово-ягідною сировиною(2013) Черниш, Людмила Миколаївна; Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, Людмила Василівна; Дідик, І. М.Плоди і ягоди – цінна добавка до хлібобулочних виробів. У статті зроблено огляд існуючих робіт щодо використання плодово-ягідної сировини у хлібопеченні, показана перспективність цієї роботи з точки зору підвищення харчової цінності виробів. le an overview of the existing work on the use of fruit and berry raw materials in baking, the prospects of this work from the point of view of improving the nutritional value of products.Документ Використання дикорослих харчових трав у хлібопеченні(Хранение и переработка зерна, 2011) Махинько, Валерій Миколайович; Даньшіна, Л. О.; Махинько, Людмила Василівна; Бабіч, Оксана ВікторівнаУ статті розглянуто можливість і перспективність використання дикорослих харчових трав для збагачення хлібобулочних виробів вітамінами і харчовими волокнами. The article considers the possibilities and perspectives of use of wild edible plants for the enrichment of bakery products vitamins and dietary fiber.Документ Вплив плодово-ягідних цукровмісних сиропів на процес бродіння пшеничного тіста(2012) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, Людмила Василівна; Мась, П. В.Вивчено вплив наявних на ринку України плодово-ягідних сиропів (вишні, полуниці, малини, чорної смородини та шипшини) на процес бродіння пшеничного високорецептурного тіста. Встановлено, що додавання 10-16 % сиропів до маси борошна забезпечує високу якість виробів і скорочує процес бродіння на 0,5-1 годину. We investigated the influence of fruit-and-berry syrups (cherry, strawberry, raspberry, black currant and dog rose) that are available on the Ukrainian market on the process of highprescribed wheat dough fermentation. It is established that the addition of 10-16 % of syrups to the mass of the flour is ensure products high quality and reduce the process of fermentation by 0,5-1 hour.Документ Підбір середовища замочування зерна при виробництві зернового хліба(2008) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, Людмила Василівна; Ященко, О. М.Зроблено аналіз існуючих способів замочування зерна для виробництва хліба з цілого зерна. Запропоновано спосіб і параметри замочування у воді, молочній сироватці, розчинах солі та аскорбінової кислоти.Документ Перспективи і проблеми виробництва зернового хліба(2008) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, Людмила Василівна; Ященко, О. М.Зроблено аналіз наявних на ринку хлібобулочних виробів з цілого зерна та способів їх виробництва. Вивчено методи визначення моменту достатнього замочування і вказано на їх недосконалість.Документ Дикорослі рослини – можливий шлях збалансування харчового раціону(2012) Махинько, Валерій Миколайович; Бабіч, Оксана Вікторівна; Махинько, Людмила ВасилівнаСтаттю присвячено вивченню стану споживання фруктів і овочів населенням України. Наведено дані щодо перспективності використання дикорослих рослин для поліпшення харчового раціону.