Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності очищення соку при використанні активного осаду іі сатурації
    (2000) Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Описано метод очищення дифузійного соку при використанні активо-ваного осаду ІІ сатурації. Добавка 1% активованого осаду в зону рН 9,2, яка відповідає метастабільній зоні переддефекації, покращує седимента-ційно-фільтраційні властивості і адсорбційну здатність осаду. Питома поверхня осаду І сатурації збільшується на 60,6 % (з 1,5 м2/г до 2,5 м2/г). Швидкість седиментації S2 переддефекованого соку збільшується з 1,5-2,0 см/хв до 8,25-11,15 см/хв, Fk зменшується з 7,0-7,1 с/см2 до 3,5-4,5 с/см2. Очищений сік мав чистоту на 2,0-,5 од. вищу, вміст солей кальцію – на 23,1-35,3 % нижче, забарвленість – на 17,8-16,2 % нижче. Described the method of purifying the diffusion juice with using activated mud of the 2nd carbonatation. Addition of 1% activated mud to the zone pH 9,2 corresponds to that of the metastable zone in predefecation improved both the sedimentation/filtration properties and the adsorptive capacity of the mud. The specific surface mud of the 1st carbonatation increased on 60,6% (from 1,5 m2/g to 2,5 m2/g). The rate sedimentation S2 of preliming juice increased from 1,5-2,0 cm/min to 8,25-11,15 cm/min, Fk decreased from 7,0-7,1 s/cm2 to 3,5-4,5 s/cm2. This juice had purity 2,0-2,5 units higher, calcium salts 23,1-35,3% lower and colour – 17,8-16,2% lower.