Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво нових напоїв оздоровчого напряму на основі натуральної рослинної сировини
    (2001) Чаварга, Оксана Миколаївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Прибильський, Віталій Леонідович
    Розробка нових напоїв на основі плодово-ягідної сировини є одним з головних напрямків розвитку безалкогольної галузі харчової промисловості України. Основною проблемою при цьому є удосконалення технології напівфабрикатів напоїв (соки, морси тощо) з максимальним збереженням біологічно активних речовин та забезпечення біологічної та колоїдної стабільності. Вони повинні зберігати свої фізико-хімічні та органолептичні властивості протягом тривалого терміну зберігання та забезпечувати високі якісні показники готової продукції. При розробці напоїв враховували як органолептичні властивості інгредієнтів так і їх якісно-кількісний склад. В результаті проведених досліджень розроблена необхідна нормативно-технічна документація (технічні умови, рецептури, технологічні інструкції) на нові збалансовані за біохімічним складом напої: "Напій з бузини", "Яблучно-бузиновий", "Червоні грона", "Освіжаючий". Development of new drinks based on fruit and berry raw materials is one of the main directions of development of non-alcoholic food industry Ukraine. The main problem here is the improvement of technology semi beverages (juices, fruit drinks, etc.) with maximum preservation of biologically active substances and providing biological and colloidal stability. They should keep their physical, chemical and organoleptic properties over a long shelf life and ensure high quality performance of finished product.  In developing the drinks took into account both the organoleptic properties of the ingredients and their qualitative and quantitative composition. As a result of the studies developed the necessary normative-technical documentation (specifications, formulations, process instructions) for new balanced by the biochemical composition of the drink, "Drink from elder", "apple-buzynovyy", "Red bunch", "refreshing."
  • Ескіз
    Документ
    Новий вид квасу дає змогу інтенсифікувати технологію, розширити асортимент напоїв
    (2003) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Косминський, Геннадій Іванович; Цед, Олена Олексіївна; Хотомцева, М.; Якиревич, Лідія Михайлівна
    Мета даної роботи – вивчити можливості використання в квасному виробництві столових буряків. У першій серії дослідів визначили можливість внесення бурякового соку на стадії купажування квасу. На основі проведених досліджень розроблено й затверджено нормативно-технічну документацію квасу «Рубіновий», склад якого збагачено біологічно активними речовинами бурякового соку.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія одержання високодисперсних порошків з рослинної сировини
    (2010) Романова, Зоряна Миколаївна; Прибильський, Віталій Леонідович
    Рослинна сировина – це поновлюване джерело біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, макро- і мікроелементів, що містяться в оптимальних для організму людини співвідношеннях і легкозасвоюваній формі. Шляхом використання нової технології можна отримати високодисперсні порошки (ВДП) з плодоовочевої сировини, в яких максимально збережено весь комплекс біологічно активних речовин.