Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Полікомпонентна суміш на основі чаю як добавка до харчових продуктів
    (2014) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Показано доцільність використання сухих екстрактів рослинної сировини у харчовій промисловості як джерела біологічно активних речовин. Представлена технологія виробництва полікомпонентної суміші на основі чаю, яка збалансована за вмістом вітамінів та мінеральних речовин. Досліджено хімічний склад, вміст токсичних елементів та мікробіологічну чистоту розробленої полікомпонентної суміші на основі чаю. In the study has been shown the feasibility of using dry extracts of plant material in the food industry as a source of biologically active substances. The technology of multicomponent mixtures based on tea is balanced with vitamins and minerals has been presented. The chemical composition, the content of toxic elements and microbiological purity of the developed multicomponent mixtures based on tea have been researched.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу екстракції макроелементів при виробництві продуктів на основі чаю зеленого
    (2014) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Біла, Галина Миколаївна
    В статті досліджено якість чаю зеленого та вплив різних технологічних параметрів (температури, тривалості екстрагування, співвідношення компонентів системи) на перехід макроелементів та екстрактивних речовин в екстрагент. Встановлено та обґрунтовано вибір оптимальних умов виробництва чайного екстракту з високим вмістом екстрактивних речовин в т.ч. мікроелементів. This paper describes the study of the effect of various technological parameters (temperature, duration of the extraction process and the ratio of the components of the system) to shift macroelements and extractives in the extract. It was established and justified the choice of optimal conditions for the production of tea concentrate with a high content of macronutrients.