Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічні аспекти підвищення біодоступності основних функціональних нутрієнтів(2013) Сімахіна, Галина ОлександрівнаНа основі літературних та експериментальних досліджень установлено залежність біодоступності вітамінів та мінеральних елементів в організмі людини від форми використаних нутрієнтів, що вимагає науково обґрунтованих підходів при збагаченні ними харчових середовищ. Зокрема, збагачення середовищ аскорбіновою кислотою вимагає її введення у вигляді монопрепарату або у поєднанні з іншими біологічно активними речовинами синергічної дії; ефект накопичення мінеральних елементів в органічній формі у рослинних матеріалах зростає в декілька разів щодо неорганічної. The dependence of vitamins’ and mineral elements’ bioavailability on the form of used ingredients was affirmed on the base of literary and experimental data. There was concluded that this process requires working out the scientifically proves approaches to use the organic substances to enrich the food environments. Particularly, enriching the environments with ascorbic acid foresees its introduction as a mono preparation or in composition with other biologically active substances that have a synergic action. The effect of accumulation of the organic form of mineral elements in plant raw materials grows in several times relatively to those non-organic.Документ Технологія свіжозамороженої продукції з використаних кріопротекторів(Stal', 2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаЗ метою підвищення кріорезистентності рослинних клітин плодоовочевої сировини до дії низьких температур досліджено широкий спектр апробованих у кріомедицині та кріобіології протекторів проникаючої та непроникаючої дії з класу спиртів, амінокислот, білків, вуглеводів та полімерних сполук; показано можливість підвищення ефективності кріозахисту рослинних клітин за рахунок використання комбінованих сумішей кріопротекторів.