Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Консервування плодово-ягідної сировини з використанням низьких температур та методів кріопротекції
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Основним результатом виконаного дослідження є встановлений експериментальним шляхом факт мінімізації втрат вітаміну С при заморожуванні, зберіганні та дефростації ягід за допомогою кріопротекції. Подальшими дослідженнями планується охопити ширший спектр рослинних об’єктів, у тому числі овочеву сировину, підвищити число придатних для використання ефективних кріопротекторів, вивчити механізм їхньої дії на формування дрібнокристалічного льоду, не агресивного щодо структур рослинних матеріалів, що дасть можливість цілеспрямовано впливати на цей процес. The experimentally stated fact of vitamin C loss minimization (due to cryoprotection during freezing, storage and defrosting of berries) is the main result of this research. The further studies would be aimed at the expansion of the plant objects range, including vegetables, the increase of a number of effective cryoprotectors to use in food industry, and the examination of their impact on formation of fine crystal ice that would not appear to be aggressive towards plant material structures, in order to influence this process purposefully.
  • Ескіз
    Документ
    Механізми та динаміка процесів кристалоутворення
    (Stal', 2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Підготовка матеріалів, що підлягають сублімації, полягає в їх попередньому заморожуванні. Цей процес проводять обробленням сировини рідким азотом чи іншими холодоагентами до максимально можливого за певних умов зниження температури, хоча, за нашими попередніми даними, ця температура повинна бути достатньою лише для того, щоб перетворити на лід основну кількість води сировини. Температуру необхідно встановлювати індивідуально для різних об'єктів, що і стало метою наших досліджень.