Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Безпека праці при роботі біогазових установок на підприємствах харчової промисловості(2022) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Мальцева, Анна ВладиславівнаУ статті розглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики при виникненні аварійних ситуацій і аварій у ході експлуатації промислових об'єктів з виробництва біогазу. Встановлено, що біогазові установки можуть у багатьох випадках виступати джерелом небезпеки для працівників, так як біогаз включає шкідливі та небезпечні фактори. Запропоновано організаційно-технічні заходи, спрямовані на безпечну експлуатацію біогазових установок, що є одним із найважливіших способів захисту працівників та навколишнього середовища з мінімізацією ризику виникнення аварійних ситуацій. The article considers the dangerous factors that can pose risks in the event of accidents and accidents during the operation of industrial facilities for biogas production It has been established that biogas plants can in many cases be a source of danger for workers, as biogas includes harmful and hazardous factors. Organizational and technical measures aimed at safe operation of biogas plants are proposed, which is one of the most important ways to protect workers and the environment while minimizing the risk of emergenciesДокумент Обґрунтування заходів і засобів для профілактики ризику травмування працівників харчових підприємств(2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті обґрунтовано заходи й засоби з профілактики виробничого травматизму, спрямовані на запобігання найбільш значимим і небезпечним ризикам травмування працівників підприємств харчової промисловості на основі прогнозу окремої причини з основними видами травматичних подій, які вона зумовлює. Визначено значимість причини та різновиду ризику з урахуванням прогнозованої питомої ваги ризику для травматизму зі смертельним наслідком. Наведено рекомендації щодо визначення черговості впровадження та вибору варіантів заходів для приведення стану безпеки праці та виробничого середовища на харчовому підприємстві у відповідність до вимог нормативно-правових актів з охорони праці найбільш ефективним чином, починаючи з найбільших ризиків. The measures and means of prevention of occupational injuries are defined, which include the most significant and dangerous risks of injury of workers of food industry enterprises based on the forecast of a separate cause with the major types of the resultant traumatic events. The significance of the cause is determined as well as the kind of risk taking into account the estimated proportion of the risk for injuries and fatalities. The recommendations are given for determining the priority of implementation choices and steps to bring the safety and working environment in the food business with the requirements of regulations on health in the most efficient manner, ranging from the biggest risks.Документ Визначення економічної ефективності заходів з поліпшення умов праці на підприємстві харчової промисловості(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті на основі статистичних даних визначено економічну ефективності від впровадження автоматизованої системи управління охороною праці для підприємства харчової промисловості, за рахунокреалізації можливостей щодо прогнозування кількості днів непрацездатності від травматизму та професійних захворювань. Отримані результати можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці робітників підприємств харчової промисловості, а також підприємств інших галузей промисловості України. In the article, based on the statistics, economic effectiveness was defined as the implementation of the automated system management by occupational safety for the food industry enterprise due to the implementation of capacities to predict the amount of days of disability from injuries and occupational diseases. The research for the average meat-processing enterprise (slaughterhouse) of Ukraine was done, based on statistics of 2013 — 2014. Therefore was estimated: savings from reduction of occupational morbidity; savings due to the transfer of workers, payment of which was given at the rate of work in hazardous working conditions; damage to the company due to occupational diseases and injuries. The results can be used in improving projects of management decisions to ensure safe working conditions of the employees of the food industry enterprises as well as of enterprises of other industries of UkraineДокумент Підвищення безпеки праці на підприємствах цукрової промисловості України(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті розглянуто заходи щодо підвищення безпеки праці виробничого персоналу підприємств цукрової промисловості. Практична цінність роботи полягає у розробленні алгоритму функціонування програмного комплексу “Analysis_of_accidents 1.0” для моніторингу та аналізу причин і обставин, які призводять до виробничого травматизму на підприємстві. Результати роботи є внеском у розвиток прикладних основ охорони праці у частині, що стосується діагностування, моделювання екстремальних ситуацій та оцінки їх наслідків. The article discloses measures how to improve life safety of personnel at sugar refineries. Practical value of this work is in developing the algorithm of functioning of "Analysis_of_accidents 1.0"software package to monitor and analyze the causes and circumstances that lead to occupational injuries at an enterprise. The results contribute to the development of applied bases of life safety concerning diagnosing, simulation of emergency and assessing its consequences.