Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження показників безпеки картоплі з різних регіонів України(2012) Хижняк, Ольга Олександрівна; Філіпченко, Ірина МиколаївнаВ статті висвітлене актуальне питання щодо безпеки харчових продуктів. Рослинна сировина, що використовується в харчовій промисловості, не завжди задовольняє вимог споживача через забрудненість їх токсичними речовинами – токсичними металами, пестицидами, мікотоксинами, нітратами, радіонуклідами. Які потрапляючи в організм людини можуть спричиняти незворотні наслідки для здоров’я. Тому, одним з перспективних напрямків є використання сировини для отримання харчових продуктів з «екологічно чистих» регіонів України. В ході досліджень визначили, що найбільш екологічно чистим регіоном для вирощування картоплі є Західний регіон. The article is devoted to the topical issue of food safety. Vegetable raw materials used in the food industry, not always meet the requirements of the consumer through the contamination of their toxic substances toxic metals, pesticides, mycotoxins, nitrates, radionuclides. That once in the human body can cause irreversible health effects. Therefore, one of perspective directions is the usage of raw materials for food products of «ecologically clean» regions of Ukraine. During the research was determined that the most ecologically clean region for potato is the Western region.Документ До питання про контроль якості ковбасних виробів(2012) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Цабілева, Людмила Вікторівна; Філіпченко, Ірина МиколаївнаЗапропонована схема твердофазного спектрофотометричного визначення іонів Cu (II), Zn (II), Pb (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) з використанням азо- і сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніонообміннику АВ-178 і фотометричного визначення NO2– - іонів у зразках ковбасних виробів. The Offered scheme interface spectrophotometric of the determination ion Cu (II), Pb (II), Zn (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) in sample of the boiled sausages with use immobilized on anionite AB-178 dye staffs: acid chromiumdarkblue, SPADNS, xilenolov orange, pirokhatekhin violet, hromazurol S. The Used methodses of the determination ion metal are characterized by satisfactory correctness and repeatability result; high sensitivity and selection; on velocity they exceed known similar and standard methodses at condition of the use the ultrasound for preparing the tests and speedups of the determination of the balance in differentphase systems. The Scheme is characterized by simplicity of the experiment, ecological safety does not require complex high-priced equipment, for servicing which necessary high skilled personnel and stationary laboratory. The Contents of the nitrite is determined on standard methods. On result of the determination ion Cu (II), Pb (II), Zn (II), Cd (II), Hg (II), Fe (III) and NO2- is installed that all sample of the boiled sausages are an ecological safety.Документ Зменшення вмісту залишкового алюмінію в питній воді(2008) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій Кирилович; Філіпченко, Ірина МиколаївнаВ статті представлені дослідження по застосуванню коагулянтів – основних сульфатів алюмінію та їх композиції з бактерицидним флокулянтом «Валеус» для зниження вмісту залишкового алюмінію в очищуваній воді. Оскільки флокулянт має знезаражуючі властивості, представлені також результати по бактерицидній ефективності композиції «коагулянт+флокулянт».