Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні властивості зерна пшениці різної крупності
    (2017) Бачинська, Павлина Сергіївна; Харченко, Євген Іванович; Ноздрюхіна (Козюля), Інна Володимирівна
    В статті наведено результати досліджень залежностей технологічних властивостей зерна двох партій зерна пшениці від крупності зерен. Встановлено взаємозв’язок маси 1000 зерен та крупності. Показано залежності зміни натури, вологості, зольності та кількості і якості клейковини кожної окремій фракції крупності зерна пшениці. The results of research of laws technological properties of the grain of wheat between the two parties on the size of the grains. The connection mass 1000 seeds and grain size. Flashy patterns of change in nature, moisture, ash content, quantity and quality of gluten from the size of grains of wheat.
  • Ескіз
    Документ
    Фракціонування дозволить правильно використати технологічний потенціал зерна
    (2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Дмитрук, Євген Адамович; Корж, Тамара Володимирівна; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген Іванович; Тітова, Г. А.
    Фракціонування зерна за крупністю дозволяє правильно визначити технологічний потенціал зерна, яке зберігається і правильно його реалізувати. Досліджено 5 зразків пшениці врожаю 2009 рокую Встановлено, що розділення пшениці за крупністю на фракції дозволяє виділити з однієї партії різні потоки зерна, які відрізняються крупністю та показниками якості. В кожному класі зерна міститься 60-75 % крупної фракції, яка має вищі хлібопекарські властивості. Grain fractionation as per fineness permits accurate estimation and implementation of stored grain technological potential. Five samples of wheat crop 2009 have been tested. As found out fineness separation of wheat to fractions allows to mark out from one lot different grain streams that are notable for fineness and quality specification. Each grade of grain contains 60-75 per cent of coarse grain which has enhanced baking characteristics.