Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Шляхи підвищення ефективності очищення дифузійного соку(2005) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Резніченко, Юрій МиколайовичАналізуються основні технологічні фактори, які впливають на ефективність проведення вапняно-карбонатного очищення дифузійного соку та наводяться шляхи її підвищення.Документ Ефективність використання флокулянта в процесі вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН(2007) Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичУ результаті лабораторних досліджень встановлено, що застосування флокулянту MAGNAFLOK LT-27 під час проведення попередньої ступеневої прогресивної вапнокарбонізації в середньому сприяє збільшенню швидкості відстоювання вапнокарбонізованого соку на 25,0%, зменшенню фільтраційного коефіцієнту майже в 2 рази, зменшенню забарвленості очищеного соку на 39,1%, та вмісту солей кальцію в 2 рази. Крім того, це дозволяє зменшити витрати вапна від 1,0% до 0,6% без суттєвого погіршення седиментаційно-фільтраційних показників вапнокарбонізованого соку та якісних показників очищеного соку.Документ Застосування ефектів гідродинамічної і пароконденсаційної кавітації у цукровій промисловості(2012) Марценюк, Олександр Степанович; Немирович, Петро Михайлович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Пастушенко, Ігор Миколайович; Матиящук, Андрій МиколайовичПроаналізована можливість застосування гідродинамічної і пароконденсаційної кавітації в цукровій промисловості з поясненням фізико-хімічних ефектів, які виникають під час кавітації і сприяють очищенню дифузійних соків і клеровок, підвищенню реакційної здатності водно-вапняних суспензій, прискорення процесів відстоювання, фільтрування, деамонізації конденсатів.Документ Електроіскрові технології в харчовій промисловості: перспективи застосування(2002) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Дашковський, Юрій Олександрович; Хомічак, Любомир Михайлович; Олішевський, Валентин Вікторович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Блаженко, Сергій Іванович; Василів, Володимир Павлович; Маринін, Андрій ІвановичЗа рахунок імпульсного електрогідравлічного ефекту активність вапняного молока зростає на 7÷9% порівняно з активністю вихідного вапняного молока. Після оброблення електроіскровими розрядами вапняне молоко стає більш гомогенним, та майже вдвічі менше розшаровується, що свідчить про подрібнення всіх його складових частин