Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Ентропійний метод аналізу енергетичної недосконалості сушильної установки: визначення відносних характеристик необоротності процесів(2016) Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій Михайлович; Самійленко, Сергій Миколайович; Бут, Сергій АнатолійовичРозроблено комплексну методику аналізу енергетичної ефективності сушильної установки на основі ентропійного методу аналізу енергетичної недосконалості, яка передбачає спільне застосування першого та другого законів термодинаміки. Основою методики є аналіз сушильної установки як єдиної термодинамічної системи з відповідними матеріальними, енергетичними та ентропійними потоками. Розроблена методика ефективна як для оптимізації енергетичних характеристик діючих, так і під час проектування нових сушильних систем.Документ Ентропійний метод аналізу енергетичної недосконалості сушильної установки: визначення абсолютних характеристик необоротності(2016) Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій Михайлович; Самійленко, Сергій Миколайович; Бут, Сергій АнатолійовичРозроблено комплексну методику аналізу енергетичної ефективності сушильної установки на основі ентропійного методу аналізу енергетичної недосконалості, яка передбачає спільне застосування першого та другого законів термодинаміки. Основою методики є аналіз сушильної установки як єдиної термодинамічної системи з відповідними матеріальними, енергетичними та ентропійними потоками. Розроблена методика ефективна як для оптимізації енергетичних характеристик діючих, так і під час проектування нових сушильних систем.Документ Зміна вологовмісту і концентрації цукрів в груші під час сушіння(2016) Войцеховський, Дмитро Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.Документ Дослідження теплових процесів отримання сухого екстракту топінамбура(2016) Костючок, Неля Вікторівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглянуті технологію отримання сухого екстракту з топінамбура. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів екстрагування топінамбура під вакуумом та сушіння екстракту топінамбура на розпилювальній сушарці.Документ Залежність зміни концентрацій вологи і цукрів від геометричних параметрів груші під час процесу сушіння(2014) Шутюк, Віталій Володимирович; Шевчук, Оксана; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир ПавловичУ роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму груші, наведено графіки змін.