Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Principles of foreign language learning in European integration processes(2024) Kovalova, Olena; Nikitenko, Olga; Malyk, YulianaEuropean integration processes refer to the various political, economic, and social changes taking place across Europe as countries work to integrate into the European Union (EU) and other international organizations. Learning foreign languages is an important component of this integration process as it enables people to communicate effectively with individuals from other countries. The purpose of the article is to substantiate main principles that are a necessary condition for the development of foreign language integrated skills, as they include all the necessary requirements for teaching foreign languages in the context of the European integration. The research of the article is based on analyzing work of Ukrainian scientists, who studied the peculiarities of the use of immersion method in teaching foreign languages and principles of its application at higher schools of Ukraine. The principles of foreign language learning in this context are influenced by the need for effective communication, intercultural understanding, and cooperation among member states. According to analyzing the latter, the following principles of modern methods of teaching a foreign language in the context of European integration were defined: communication focus, European dimension, cultural competence, practical application, collaborative learning.Документ Економічна, продовольча та екологічна безпека в умовах післявоєнної відбудови: світовий досвід(2023) Данкевич, Віталій Євгенович; Данкевич, Євген Михайлович; Данкевич, Андрій Євгенович; Наумчук, В. В.У статті розглядаються критичні аспекти відновлювального процесу після війни. У ній автори з'ясовують, як міжнародний досвід може бути застосований в Україні. Досліджують конкретні випадки післявоєнного відновлення у Південній Кореї, Боснії і Герцеговині, Хорватії, і аналізують, як їх результати можуть бути використані для забезпечення стабільного і продуктивного відновлення в Україні. Обґрунтовується, що аналіз успіхів та невдач інших націй може допомогти у створенні ефективних стратегій відновлення та розвитку. Доведено, що необхідною умовою розвитку країни є забезпечення безпеки та оборони, однак науковці також звертають увагу на інші складові, не менш важливі для національної стійкості. Одним із ключових чинників є економічна безпека. Розгляд реструктуризації державного боргу, відродження виробничої бази та створення стабільних економічних зв'язків з партнерами з-за кордону є ключовим для досягнення успіху у післявоєнній відбудові. Враховуючи аграрний потенціал України, продовольча безпека є також вкрай важливою як для країни, так і для її міжнародних партнерів. При оцінці аграрного потенціалу та участі на міжнародних продовольчих ринках, необхідно враховувати глобальні принципи післявоєнного збалансування цього ринку. Обґрунтовано, що впровадження кращих світових практик у галузі сільського господарства, логістики та постачання населення продуктами харчування є вирішальним елементом післявоєнної відбудови. Доведено, що одним із викликів сучасного світу є екологічна безпека, особливо в умовах, коли збройний конфлікт завдає екоциду. Використання відновлюваних джерел енергії, збалансоване природокористування та політика зменшення шкідливих викидів стають важливими стратегіями відбудови. Щоб забезпечити успішну відбудову після війни та гарантування економічної, продовольчої та екологічної безпеки, важливо вивчати кращий світовий досвід і адаптувати його до місцевих умов. Обґрунтовано, що ураховуючи специфічність постконфліктового відновлення України, важливо брати до уваги інтеграцію країни до Європейського Союзу як стратегічну складову цього процесуДокумент Корпоративна соціальна відповідальність як фактор ефективної діяльності сучасних підприємств харчової галузі(2021) Березянко, Тамара Володимирівна; Малихіна, Світлана Вікторівна; Галиця, Ігор ОлександровичСоціальна орієнтація світової економіки вимагає розвитку діяльності з корпоративної соціальної відповідальності для забезпечення вільного виходу вітчизняних компаній на світові ринки і розширення співпраці з іноземними інвесторами, підтримки гідної конкурентної позиції на міжнародній арені. Метою статті є вивчення використання КСВ в управлінні розвитком харчової промисловості України, обґрунтування її ролі у підвищенні фінансово-економічних результатів господарювання, формуванні громадянського суспільства. Доведено, що основними тенденціями, на які слід орієнтуватись українським підприємствам харчової промисловості у сфері КСВ з огляду на процеси євроінтеграції, є кругова економіка, більше інвестицій у споживачів та працівників підприємства, прозорість діяльності та постійний моніторинг КСВ з огляду на дотримання інтересів ключових стейкхолдерів, тісна співпраця з урядовими та неурядовими структурами у вирішенні соціальних та екологічних проблем. Дослідження стратегічного забезпечення КСВ підприємств харчової промисловості показало, що фактично мала кількість крупних підприємств в цій галузі (більшість з іноземним капіталом) досягли успіху та прогресу у сфері сталого розвитку та в подальшому готові демонструвати прозорість діяльності. Пропонується, щоб в майбутніх дослідженнях була зроблена спроба вивчити інші види діяльності в області КСВ, пов’язані з екологічною, економічною та соціальною сферами. The social orientation of the global economy requires the development of Corporate Social Responsibility activities to ensure the free entry of domestic companies into world markets and expand cooperation with foreign investors, and maintain a decent competitive position in the international arena. Understanding the importance of CSR encourages businesses not only to behave law-abiding, but also to voluntarily participate in the implementation of corporate contributions to the development of the community, territory and the establishment of social partnership relations with the state. That is why the issue of implementing CSR standards in all areas of production and economic activity, and in the field of food production in particular, requires further study and analysis. The purpose of the article is to study the use of CSR in managing the development of the food industry in Ukraine, substantiate its role in improving the financial and economic results of management, and form civil society. The paper suggests the stages (stages) of CSR application at the level of food enterprises. It is proved that the main trends that Ukrainian food industry enterprises should focus on in the field of CSR, taking into account the processes of European integration, are a circular economy, more investment in consumers and employees of the enterprise, transparency of activities and constant monitoring of CSR, taking into account compliance with the interests of key stakeholders, close cooperation with government and non governmental structures in solving social and environmental problems. The study of strategic CSR support for food industry enterprises showed that in fact a small number of large enterprises in this industry (most with foreign capital) have achieved success and progress in the field of sustainable development and are ready to demonstrate transparency in their activities in the future. It is proposed that future studies should attempt to explore other CSR activities related to the environmental, economic and social spheres.