Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Графічні системи проєктування: критерії вибору для інженерної освіти
    (2024) Махинько, Валерій Миколайович; Шаран, Андрій Васильович; Беспалий, Владислав Григорович
    Сучасна сфера технічного навчання потребує використання різноманітних графічних систем. Вони розширюють можливості викладачів і здобувачів вищої освіти щодо ефективної взаємодії з технічними ідеями й концепціями, надають доступ до вивчення нових методів проєктування, вирішення складних інженерних завдань та створення інноваційних технічних рішень. У статті показано важливість графічних систем як елементів технологічного проєктування в закладах професійно-технічної та вищої освіти, розглянуто критерії вибору таких систем для їх впровадження у навчальні програми. Особливу увагу звернено на вільне програмне забезпечення, обґрунтовано його переваги для освітніх установ. Наведена інформація допоможе правильно обрати графічну систему з врахуванням технічних, технологічний і фінансових аспектів. Провівши порівняльний аналіз найпоширеніших графічних систем, запропоновано використання програмного комплексу QCAD для вирішення різноманітних завдань двовимірного проєктування. Показано, що впровадження цієї системи підвищить ефективність початкового навчання та сприятиме подальшому розвиткові студентів у сфері технічного проєктування
  • Ескіз
    Документ
    Особливості становлення фахівців - технологів третього тисячоліття
    (2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Визначено основні пріоритети у підготовці та становленні технологів з розроблення і виробництва харчових продуктів оздоровчої дії, виходячи із сучасних потреб людини та останніх досягнень науки й технології перероблення сільськогосподарської сировини. Обґрунтовано необхідність поєднання професійних і гуманітарних знань у системі навчання майбутніх фахівців. The main priorities in the preparation and formation of engineers developing and improving food production activities based on the needs of modern man and the latest achievements of science and technology of processing of agricultural raw materials. The necessity of combining professional and human knowledge in the system of training of future specialists.