Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Використання порошків з пророщеного насіння сільськогосподарських культур у технології майонезу висококалорійного(2019) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаУ статті досліджено можливість використання порошків з пророщеного насіння соняшнику, гірчиці та гречки для розширення асортименту соусів емульсійного типу — майонезу високожирного, з метою підвищення їх харчової цінності та уповільнення в них окисних процесів. Проаналізовано зміни властивостей продукту впродовж зберігання та встановлено граничний його термін. Показано, що найбільш виражений вплив на запобігання окиснення ліпідів у продукті мали порошки соняшнику та гірчиці білої, внесені у кількості 5 та 1,5% відповідно. Використання запропонованих рецептур для створення нового виду соусу сприятиме розширенню асортименту продукції цього виду та дасть змогу отримати продукт з поліпшеними органолептичними характеристиками та покращеним якісним складом. The possibility of using of germinated seeds powders of sunflower, mustard and buckwheat to diversify an assortment of mayonnaises; increasing their nutritional value and slowing down of oxidative processes were explored. The changes of the product properties during storage were analyzed and product limiting terms were established. The studies have shown that the most pronounced effect on the prevention of lipids oxidation in the product was achieved by adding the sunflower and white mustard powders, in quantities of 5 and 1.5%, respectively. The using of the proposed recipes to create a new kind of sauces will diverse products assortment and will allow to get products with improved organoleptic characteristics and an improved qualitative composition.Документ Исследование структурно-механических свойств партий зерна пшеницы с различным содержанием проросших зерен(2002) Шаповаленко, Олег Иванович; Шаран, Андрей ВасильевичВ статье приведены результаты исследования углов естественного откоса и скольжения по стальному самотеку, массы 1000 зерен, скважистости и объемной массы партий зерна пшеницы с различным содержанием проросших зерен. The results of the study of angles of repose and sliding on the steel gravity weight of 1000 grains, skvazhistosti and bulk quantities of grain weight of wheat with different content of sprouted grains.Документ Дослідження технології екструдування пророслих зерен(2004) Шаран, Андрій Васильович; Шаповаленко, Олег ІвановичВ статті розглянуто технології екструдування зернових продуктів. Наведено вміст вітамінів та афлотоксинів, а також амінокислотний скор екструдатів із вмістом зерен пшениці різних стадій проростання. In the article of extrusion of grain products. Shows the content of vitamins and aflatoxins and aminokisolotny fast extrudates containing wheat grains of different stages of germination.Документ Исследование структурно-механических свойств партий зерна пшеницы с различным содержанием проросших зерен(2002) Шаповаленко, Олег Иванович; Шаран, Андрей ВасильевичВ статті наведені результати дослідження кутів природного ухилу і ковзання по сталевому самопливу, маси 1000 зерен, об’ємної маси партій зерна пшениці із різним вмістом пророслих зерен. The results of the study of angles of repose and sliding on the steel gravity weight of 1000 grains, skvazhistosti and bulk quantities of grain weight of wheat with different content of sprouted grains.