Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Формування споживчих властивостей сирного соусу функціонального призначення
    (2023) Мар’ян, Олександр Віталійович; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Стаття присвячена розробці інноваційної рецептури сирного соусу з додаванням порошку перцю халапеньо як джерела капсаїцину. Проаналізовано підходи щодо розробки рецептури сирного соусу та технологічні особливості його приготування. Встановлено, що заміна 10 %сиру на порошок перцю халапеньо підвищує поживну цінність соусу. В тому числі додатково вноситься капсаїцин, кількість якого становить 11,2мг на 100г соусу, що є в межах допустимої добової норми, та може бути рекомендований для приготування у закладах ресторанного господарства.