Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Theoretical description of sotolone electrochemical determination in wine in basic media over an undoped conducting polymer(2023) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Kopiika, Vira; Luganska, Olga; Omelyanchyk, Lyudmyla; Kormosh, Zholt; Kucher, Mykhailo; Garcia, Jarem; Palamarek, Karina; Bagrii, Konon; Medvedeva, Anzhelika; Oliveira, Sílvio C.; Yagodynets, Petro; Niyazov, Laziz; Musayeva, Dilfuza; Samadov, Bakhodirjon; Payentko, Viktoriia; Demianenko, Eugeny; Paiva Martins, Jose Inacio Ferrao; Vaz dos Reis, Lucinda; Karputina, Margarita; Khargeliia (Karputina), Daria; Nazymok, Yevgeniya; Ivanushko, Yana; Palytsia, YuliaThe electrochemical determination of sotolone in basic media over an undoped conducting polymer has been described for the first time. The alkaline hydrolysis, breaking the furanonic ring, leads to the appearance of an acid ion, entering the polymer matrix as a dopant. The stability analysis of the system, made by the development and investigation of the correspondent mathematical model, shows that the sotolon electrochemical determination is made efficiently. As for the oscillatory behavior, it may also be caused by the cyclic effect of chemical and electrochemical stages on the double electric layer capacitance and impedance.Документ Безпечність і якість безалкогольних напоїв на основі сорго(2022) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана ПавлівнаУмови існування харчових підприємств на сучасному етапі визначаються наявністю діючої та результативної системи менеджменту безпечності та якості. Згідно з принципами НАССР аналіз небезпечних факторів необхідно проводити як щодо сировини, так і напівпродуктів, з метою виявлення можливих ризиків отримання невідповідної продукції. Проблема. Використання у виробництві безалкогольних напоїв соку цукрового сорго (СЦС) як основи в рецептурі продукту дасть змогу отримати високоякісний соковий напій, збагачений біологічно активними речовинами. Метою статті є аналіз безпечності та якості сусла на основі СЦС як напівпродукту, встановлення параметрів його пастеризації для отримання безпечних і високоякісних напоїв. Методи. Як об’єкт дослідження використано цукрове сорго сорту Фаворит. Для визначення фізико-хімічних та мікробіологічних показників сусла на основі СЦС і готового напою застосовано загальноприйняті та стандартизовані методи досліджень. Результати дослідження. Встановлено, що мікробіота соку цукрового сорго і сусла на його основі представлена переважно мезофільними аеробними та факультативно-анаеробними мікроорганізмами, спороутворю¬вальними бактеріями й дріжджами. При цьому у соку, суслі та готовому напої відсутні бактерії групи кишкової палички (коліформи) й умовно-патогенні мікроорганізми, зокрема коагулазопозитивні стафілококи. Для забезпечення відповідності сусла та безалкогольного напою на його основі гігієнічним вимогам щодо вмісту мікроорганізмів і збереження у продукті важливих біологічно активних речовин похідної сировини встановлено режим пастеризації сусла: температура 78 ± 2.0 °С, тривалість 15–20 хв. Висновки. Отримане сусло на основі соку цукрового сорго може бути рекомендовано як безпечний напівпродукт для виробництва як сокових, так і ферментованих безалкогольних напоїв.