Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості розвитку м'ясного скотарства України(2016) Кутас, Олена ОлександрівнаУ статті проведено аналіз стану, особливостей, проблем та напрямів інтенсифікації розвитку м’ясного скотарства України на сучасному етапі, визначено його переваги порівняно з іншими сільськогосподарськими галузями. Оскільки загалом в Україні переважає скотарство молочно-м'ясного напряму, то значне зменшення чисельності молочної худоби в Україні призвело до дефіциту яловичини. Разом з тим, правильно використовуючи таке поголів'я, можна виробляти до 47% від потреби у цьому виді м’яса. Нестачу ж потрібно ліквідовувати за допомогою прискореного розвитку спеціалізованого м'ясного скотарства – значного резерву збільшення виробництва високоякісної яловичини. In the article the analysis of the state, features, problems and directions of intensification of development of the meat cattle breeding of Ukraine is conducted on the modern stage, his advantages are certain comparatively with other agricultural industries. As on the whole the cattle breeding of milk- meat direction prevails in Ukraine, then considerable reduction to the quantity of suckling cattle in Ukraine resulted in the deficit of meat of beef. At the same time, correctly using such population, it is possible to produce to 47% from a requirement in this type of meat. A defect needs to be liquidated by means of speed-up development of the specialized meat cattle breeding – considerable reserve of increase of production of high-quality beef.Документ Стан і проблеми виробництва яловичини в Україні(2014) Кутас, Олена ОлександрівнаУ статті висвітлено сучасний стан виробництва яловичини в Україні та визначено основні причини зменшення обсягу виробництва. Розглянуто про-блеми розвитку даної галузі тваринництва й окреслено напрями їх подолання. Обґрунтовано, що прискорений розвиток спеціалізованого м 'ясного скотар-ства — це реальний шлях до збільшення виробництва якісної та дешевої яло-вичини. The article is devoted to the analysis of the state of stock-breeding in Ukraine, namely the problems of cattle breeding. The beginning of 1990s was marked with considerable de-crease in subsidies to agricultural producers and change in the state policy of animal husbandry support. Political and economical instability of the last twenty years had negative impact on the Ukrainian industrial livestock complex. Grad-ual transition from large — to small-scale production had negative effect on state and further development of animal husbandry, volume of output, structure of production and consumption of meat and meat products. Cattle stock is con-stantly reducing and in the last years this reduction menaces the national food supply security. The state fails to curb the reduction of cattle stock. The article deals with the modern situation of production of beef in Ukraine and the principal reasons of the decrease in production. The main problems of this industry are considered, as well as ways to overcome them. It is substantiated that accelerated development of the specialized meat cattle breeding is the real way to increase production of high-quality and cheap beef.Документ Особливості формування ринку яловичини та продуктів її переробки(2014) Кутас, Олена ОлександрівнаУ статті розглядаються особливості формування та функціонування ринку продукції однієї з найважливіших галузей сільського господарства – скотарства, зокрема ринку яловичини і продуктів її переробки, на розвиток якого значною мірою впливає ситуація на загальнонаціональному ринку, і навпаки. The features of forming and functioning of market of products of one of major industries of agriculture – cattle breeding are examined in the article, in particular market of beef and products of its processing, on development of which a situation at the national market has a great impact, and vice versa.Документ Дослідження питань виробництва яловичини на підприємствах сировинних зон та переробки(2003) Кутас, Олена ОлександрівнаПротягом останніх років ситуація у виробництві та споживанні м'яса в Україні істотно загострилася. Виробництво м'яса в аграрному секторі, починаючи з 1995 року, є збитковим. У статті аналізуються причини згортання тваринництва в Україні в 1991-1997 рр., розглядаються проблеми м’ясного підкомплексу. Стан галузі та динаміку деяких показників виробництва м’яса проілюстровано на прикладі однієї з галузей тваринництва – вирощуванні та відгодівлі великої рогатої худоби. During the last years the situation in production and consumption of meat has become critical. From 1995 production of meat in the agrarian sector has been unprofitable. The causes of a cut in cattle-breeding in Ukraine in 1991-1997 are analysed and the problems of the meat production complex are considered hereinunder. The situation and dynamics of some indexes of the meat production are illustrated on an example of one of the stock-raising industries, i.e. cattle-breeding.Документ Стан і перспективи виробництва яловичини в Київській області(2005) Кутас, Олена Олександрівна; Шаран, Павло ІвановичУ статті висвітлено стан та проблеми виробництва яловичини в столичній області; обґрунтовано, що прискорений розвиток спеціалізованого м’ясного скотарства – реальний шлях до збільшення виробництва якісної та дешевої яловичини; визначено сукупність заходів для забезпечення рентабельного ведення м'ясного скотарства в області та досягнення галуззю прогнозованих показників розвитку. The situation and problems of production of beef in Kiev region are considered in the article. It is substantiated that accelerated development of the specialized meat cattle breeding is the real way to increase production of high-quality and cheap beef. The measures to ascertain profitability of meat cattle breeding in the region and to achieve the forecasted indicators of the industry development are defined.Документ Технологічна модель інтенсивного виробництва яловичини(2006) Пешук, Людмила ВасилівнаРозглядається технологічна модель інтенсивного виробництва яловичини. We consider the technological model of intensive beef production.