Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Influence of electrophysical water treatment on the process of beverages saturation(2018) Nescuba, Oleksiy; Chepeliuk, OlenaThe content of carbon dioxide, which is actively used by producers of carbonated beverages as a preservative, acidity regulator and antioxidant, significantly affects the quality of finished products. The possibility of changing the ph value, which affects the balance between carbon dioxide, bicarbonate and carbonate during saturation, by electrophysical treatment of water was considered. Industry produces various variants of electrolysers, but they are not suitable for saturation of drinks. Therefore, the development of an appropriate design is an urgent task. It is expedient to carry out the process of saturation simultaneously with the electrophysical treatment of pre-prepared (cooled and deaerated) water. The parameters that influence the efficiency of electrophysical treatment and the quality of finished products are the voltage, the voltage-ampere characteristic, the mutual placement of the electrodes, the duration of activation, the degree of mineralization of the solution. The influence of material of equipment, including electrodes, on the content of metals in the carbonated beverages is also taken into account. Electrodes in the process of operation should not experience electrochemical destruction. It is expedient to make an anode from a titanium, a cathode - from a corrosion resistant steel AISI 321.Документ Влияние дисперсности известкового молока на качество очищенных соков(2014) Кос (Гусарук), Татьяна Святославовна; Верченко, Лидия Михайловна; Попова, Инна Вадимовна; Слива, Юлия ВладимировнаВ статье приводятся экспериментальные и теоретические данные о влиянии твердой фазы известкового молока с разной степенью дисперсности на процесс очистки диффузионного сока и качество очищенных соков. The paper presents experimental and theoretical data on the effect of the solid milk of lime with a different degree of dispersion in the process of cleaning the raw juice and juice quality of treated.Документ Повышение эффективности очистки диффузионного сока : теория и практика(2009) Хомичак, Любомир Михайлович; Петриченко, Игорь Борисович; Выговский, Валерий Юрьевич; Калиниченко, Александр Николаевич; Резничук, Ю. Н.; Филатов, С. Л.; Ревенко, А. В.; Миленко, Е. Е.У статті представлено нове устаткування для очищення дифффузионного соку, розроблене на кафедрі технологи цукру і підготовки води. А також його технологічні переваги після впровадження на ряду заводів України і Росії. In the article a new equipment is presented for cleaning of дифффузионного juice, worked out on a department technologists of sugar and preparation of water. And also his technological advantages after introduction on the row of plants of Ukraine and Russia.Документ Шляхи підвищення ефективності очищення дифузійного соку(2005) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Резніченко, Юрій МиколайовичАналізуються основні технологічні фактори, які впливають на ефективність проведення вапняно-карбонатного очищення дифузійного соку та наводяться шляхи її підвищення.Документ Підвищення ефективності роботи сатураторів цукробурякового виробництва(2002) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Бєлостоцький, Леонід ГеоргієвичОписуються два варіанти модернізації сатураторів цукробурякового виробництва для заводів великої і малої потужності, що дозволяють за рахунок секціонування об’єму, створення зон з високою лужністю і багаторазової внутрішньої рециркуляції значно підвищити ефективність їх роботи.Документ Усовершенствованная технологическая схема очистки диффузионного сока(2010) Хомичак, Любомир Михайлович; Петриченко, Игорь Борисович; Выговский, Валерий Юрьевич; Калиниченко, Александр Николаевич; Резниченко, Юрий НиколаевичМодернизация аппаратов за приведенными принципами, позволяет повысить эффективность работы станции дефекосатурации, что также позволит уменьшить расход извести на очистку, улучшить роботу известково-обжигательной печи, фильтрационного оборудования и уменьшить содержание сахарозы в мелассе.Документ Ефективність використання флокулянта в процесі вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН(2007) Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичУ результаті лабораторних досліджень встановлено, що застосування флокулянту MAGNAFLOK LT-27 під час проведення попередньої ступеневої прогресивної вапнокарбонізації в середньому сприяє збільшенню швидкості відстоювання вапнокарбонізованого соку на 25,0%, зменшенню фільтраційного коефіцієнту майже в 2 рази, зменшенню забарвленості очищеного соку на 39,1%, та вмісту солей кальцію в 2 рази. Крім того, це дозволяє зменшити витрати вапна від 1,0% до 0,6% без суттєвого погіршення седиментаційно-фільтраційних показників вапнокарбонізованого соку та якісних показників очищеного соку.Документ Пути повышения эффективности очистки диффузионного сока: теория и практика(2009) Хомичак, Любомир Михайлович; Петриченко, Игорь Борисович; Виговский, Валерий Юрьевич; Калиниченко, Александр Николаевич; Резниченко, Юрий НиколаевичАнализируются основные технологические факторы, которые влияют на эффективность проведения известково-карбонатной очистки диффузионного сока и приводятся пути ее повышения.