Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Теплообмін в процесах кипіння та випаровування з вільної поверхні плівок цукрових розчинів в низхідних кільцевих потоках(2015) Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр Миколайович; Мирошник, Марія МиколаївнаНаведені результати моделювання теплообміну та міжфазного тертя в режимах випаровування з вільної поверхні та кипіння плівок цукрових розчинів, та відповідні рівняння для їх розрахунку. The complex of experimental studies on downstream liquid heat transfer has been carried out in the experimental unit which allows for the independent formation of phase flow rates, heat flux and concentration. The modified hydrodynamic model of parabolic viscous turbulence distribution outside laminar sublayer has been proposed, which led to the development of the liquid film heat transfer coefficient calculational methods within a rang of the evaporation form the interface. The empirical correlation which allows to calculate heat transfer to the films of water and sugar solutions are proposed, valid in all heat transfer modes, applicable in a vide range of pressure, vacuum and liquid film viscosity. The correlation for the determination of interfacial friction in the downstream film flows of water and sugar solutions at low pressure and vacuum was developed. It is valid for adiabatic and diabatic flows in the pipes of different diameters.Документ Числа Прандтля чистих цукрових розчинів(1971) Попов, Володимир Дмитрович; Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичНаведено діаграму, за якою можна знайти значення чисел Прандтля чистих цукрових розчинів в інтервалі температур від 10 до 140 С і концентрацій від 0 до 90 %. Показано, як знайти число Прандтля нечистого (виробничого) цукрового розчину, якщо відома його в'язкість. Shows a diagram that I can find the numbers Prandtl pure sugar solutions in the temperature range from 10 to 140 C and concentrations from 0 to 90%. We show how to find the number Prandtl unclean (production) sugar solution, if you know its strength.Документ Теплоємність цукрових розчинів та утфелів(1973) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Попов, Володимир ДмитровичНаведено номограму, за допомогою якої можна визначати теплоємність чистих і виробничих цукрових розчинів, кристалічної цукрози і цукрових утфелів в інтервалі температур від 0 до 140 С, концентрацій розчину від 0 до 90 %, чистоти розчину від 40 до 100% і вмісту кристалів в утфелі до 75%. Shows nomohramu by which one can determine the net heat capacity production and sugar solutions, crystalline sucrose and sugar massecuite in the temperature range from 0 to 140 C, the concentration of the solution from 0 to 90%, the purity of the solution from 40 to 100% and the content of the crystals in the massecuite to 75%.Документ Теплофізичні властивості цукрових розчинів як функції кількох параметрів(2013) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Форсюк, Андрій Васильович; Василенко, Сергій МихайловичУ прямокутній ізометричній проекції побудовано поверхні, які відповідають густині, коефіцієнту ізобарного термічного розширення, теплопровідності, температуропровідності, теплоємності, кінематичній в’язкості цукрових розчинів та коефіцієнту молекулярної дифузії цукрози в діапазоні температур t = 0…140 ºС та концентрації сухих речовин СР = 0…90 %. The set of surfacers related to density, isobaric thermal expansion, heat conductivity, heat capasity, viscousity and molecular diffusivity of sucrose within the range of temperatures t = 0…140 ºС and dry substance concentration DM = 0…90 % ware developed in the orthogonal isometric projections.Документ Міжфазне тертя на поверхні пристінної плівки води та киплячих цукрових розчинів в режимі стікання по вертикальній поверхні(2013) Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович; Рябчук, Олександр МиколайовичВиконано експериментальне дослідження міжфазного тертя в режимі супутнього руху пари та гравітаційно-стікаючої плівки цукрових розчинів при незначному тиску та вакуумі. Наведено зручне узагальнююче рівняння для розрахунку коефіцієнта міжфазного тертя, справедливого як для адіабатних, так і діабатних потоків для труб різних діаметрів при русі як води, так і густих сиропів при незначному тиску та вакуумі. Experimental study of interfacial friction in the mode of concomitant movement of vapour and gravity-flowing film of sugar solutions with slight pressure and vacuum is executed. Convenient generalizing equation for calculating the coefficient of interfacial friction, just as for the adiabatic and diabatic flow for various pipes diameters at the motion of both water and thick syrups slight pressure and vacuum are presented.Документ Ефективність застосування плівкових випарних апаратів та розрахунок інтенсивності тепловіддачі до киплячих цукрових розчинів в них(2013) Петренко, Валентин Петрович; Прядко, Микола Олексійович; Рябчук, Олександр МиколайовичНадані порівняльні розрахунки випарних установок з плівковими випарними апаратами, апаратами Роберта та змішаної конфігурації. Наведено нове співвідношення для розрахунку інтенсивності тепловіддачі до гравітаційно-стікаючих плівок цукрових розчинів в режимі випаровування з вільної поверхні та поверхневого кипіння.Документ Числа Льюіса водних розчинів цукрози(2012) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Василенко, Сергій Михайлович; Іващенко, Наталія ВікторівнаСпіввідношення між інтенсивностями перенесення речовини дифузією і теплоти теплопровідністю в рідинах характеризується числами Льюіса. В широкому інтервалі температур і концентрацій для водних розчинів цукрози побудована номограма цих чисел, показано якісний вплив чистоти виробничих розчинів. The ratio between the intensities of mass transfer by diffusion and heat conduction in liquids is characterized by Lewis number. In a wide range of temperatures and concentrations of aqueous solutions of sucrose, a nomogram of these numbers, shows the qualitative effect of the purity of industrial solutions.