Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення системи управління безпечністю виробництва дієтичного харчування згідно принципів HACCP у закладах ресторанного господарства(2024) Корецька, Ірина Львівна; Масліков, Максим Михайлович; Кочерга, Ярослав; Бондаренко, ОлександраThe work presents a consideration of the importance of the HACCP system and its principles in relation to the organization of dietary food production. An analysis of hazards and step-by-step control of all stages of the preparation of dietary dishes and food products, starting from the reception of products in the warehouse and the moment of serving the finished dish, was carried out. A scheme for monitoring the main stages is proposed and critical control points are defined for monitoring technological parameters at the main stages of the preparation of dietary products. Analysis of stages and dangerous factors was carried out, corrective actions were proposed. This is a way to make sure that hazardous factors that can affect food safety are constantly and properly controlledДокумент Аналіз фактичного добового раціону військовослужбовців Збройних Сил України(2015) Дейниченко, Людмила Григорівна; Ренке, Катерина ГеннадіївнаУ статті наведено загальні відомості про вплив харчування на стан здоров’я військовослужбовців і висвітлено негативні наслідки незбалансованості добового раціону. Визначено залежність між харчуванням і захворюваністю органів травлення серед військовослужбовців. Проаналізовано сухий пайок «Повсякденний» і вказано на основні недоліки його нутрієнтного складу. Також розроблено рекомендації щодо вдосконалення раціонів харчування бійців Збройних Сил України з урахуванням економічної ситуації в країні. This article provides general information about the impact of nutrition on health status and highlights the negative effects of the daily ration imbalance. The dependence between nutrition and disease of the digestive system among military personnel is established. Daily dry ration is analyzed and main deficiencies of its composition are denoted. Also recommendations for improving ration of UMF soldiers in view of the economic situation of the country are developed.Документ Розробка м'ясних геродієтичних продуктів - основа здорового харчування(2014) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаУ статті представлено дослідження розроблених рецептур паштетів для геродієтичного харчування підвищеної біологічної цінності, що дозволяє розширити асортимент геродієтичних продуктів, збагатити добовий раціон корисними нутрієнтами і харчовими волокнами, які відповідають фізіологічним потребам організму та сприяють збереженню здоров'я, працездатності і активного творчого довголіття людини. Визначено харчову і біологічну цінність та показники якості і безпечності розроблених паштетів. The article presents studies developed formulations of pates for gerodietetic food of high biological value, which allows to expand assortment Heredia products to enrich the daily diet of healthy nutrients and dietary fibre, which meet the physiological needs of the organism and contribute health maintenance, health and active creative longevity of man. Defined food and biological value, quality and safety of the developed pates.Документ Розширення асортименту м'ясних продуктів для харчування дітей шкільного віку(2014) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Федурко, Іннa АндрiївнаХарчування школярів потребує особливої уваги тому, що сучасне навчання вимагає високого розумового та фізичного навантаження й супроводжується значними енерговитратами. Розроблені м’ясопродукти мають оптимальну кількість білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин і вітамінів, необхідну для раціонального харчування, що буде сприяти покращенню роботи системи травлення, шлункового тракту, і розвитку всіх життєво важливих органів. Nutrition students requires special attention because modern education requires high mental and physical stress and is accompanied by a significant energy consumption. Developed products have optimal levels of protein, fats, carbohydrates, minerals and vitamins necessary for a balanced diet that will contribute to the improvement of the digestive system, gastrointestinal tract, and development of all vital organs.Документ Какао-продукт молотый(2007) Дорохович, Антонелла Николаевна; Кохан, Елена Александровна; Дорохович, Виктория Витальевна; Савченко, Анатолий Дмитриевич; Приходчук, А. В.В статье рассмотрены принципы сбалансированного питания, даны функциональные свойства пищевых волокон. Представлены результаты исследований какао-продукта молотого и возможности его использования при производстве различных групп кондитерских изделий.