Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антиоксидантної здатності антоціанів ягід бузини чорної методом комп’ютерної хімії
    (2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    У роботі проведено аналіз просторової та електронної будови антоціанів плодів бузини чорної ціанідин-3-0-глюкозиду та ціанідин-3-самбубіозиду з метою визначення їх антиоксидантної здатності. Розрахунки виконані з використанням програмного пакету HyperChem у напівемпіричному валентному наближенні методом РМ3. За значенням заряду на атомах оксигену гідроксильних груп молекул встановлено, що антоціани проявляють високу здатність до нейтралізації вільних радикалів при відщепленні власних протонів. Вони належать до електрофілів, тому у хімічних реакціях легко захоплюють неспарені електрони вільних радикалів, що підтверджує їх високі антиоксидантні властивості.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження якості пива з додаванням соку бузини
    (2015) Сидор, Василь Михайлович; Кошова, Валентина Миколаївна; Боярська, Ольга Вікторівна; Лавна, Марія Ігорівна
    Робота присвячена дослідженню можливості використання соку бузини чорної Sambucus nigra для приготування пива, що забезпечить формування нового асортименту продукції, досягнення необхідних органолептичних показників у готовому пиві. На основі теоретичних і експериментальних досліджень встановлено оптимальну дозу соку бузини для виробництва пива, визначено основні фізико-хімічні показники і органолептичні властивості готового пива. The work is devoted to research the possibility of using the juice of black elderberry Sambucus nigra to make beer that promote the formation of a new range of products, to achieve the necessary organoleptic characteristics of the finished beer. Based on theoretical and experimental studies established the optimal dose of elderberry juice for beer production, the basic physical and chemical properties and organoleptic properties of the finished beer.