Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Review of the working bodies of vertical bead mills
    (2019) Hrininh, Kateryna; Gubenia, Oleksii; Litovchenko, Igor
    It is considered existing configurations of the working members of vertical bead mills for grinding cosmetic, pharmaceutical and food products by a wet method. In standard designs of rotors with disks and / or pins, due to the presence of centrifugal forces, there is a stagnant zone in which the movement of the beads and the product is practically not observed. As a result of which the product has an uneven particle size distribution and the time spent on the process increases. the configuration of the rotor with a reduced annular gap provides a reduction in the time of grinding of solid materials in suspension, with a smaller volume of the grinding chamber.
  • Ескіз
    Документ
    Использование регулирующих поворотных заслонок в технологических процессах пищевых производств
    (1991) Косминский, Игорь Вячеславович; Мотуз, Игорь Константинович; Галаджий, Л. Е.
    Приведены результаты исследований изменения коэффициента гидравлического сопротивления различных типов дисков, а также зависимости изменения пропускной способности от угла поворотов дисков. Установлено, что с помощью изменения профиля боковой поверхности диска можно уменьшить крутящий момент на его валу на 40 %.