Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Исследование возможности использования жмыха из семян рапса сортов современной селекции в технологии производства хлеба оздоровительного назначения
    (2013) Кот, Татьяна Александровна; Михоник, Лариса Анатольевна; Медведев, Дмитрий Александрович
    В данной работе исследованы функционально-технологические свойства рапсового жмыха. При разделении измельченного жмыха на ситах была получена фракция, обогащенная белком, исследовано содержание глюкозинолатов в жмыхе и фракции, предложено внесение этой фракции в хлебобулочные изделия для придания им оздоровительных свойств за счет химического состава рапса. Также исследовали содержание эруковой кислоты в рапсовом масле. In this study we investigated functional and technological properties of rapeseed cake. The separation of the crushed cake on the sieves was obtained a fraction enriched in protein, investigated the glucosinolate content in the meal fraction, the proposed introduction of this fraction in bakery products to impart the health properties due to the chemical composition of rapeseed. We also explored the content of erucic acid in rapeseed oil.
  • Ескіз
    Документ
    Напівфабрикати м’ясні кулінарні для харчування дітей шкільного віку. ТУ У 15.1 – 02070938 – 064:2005
    (2008) Українець, Анатолій Іванович; Пешук, Людмила Василівна; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Топчій, Оксана Анатоліївна
    Розроблені 24 рецептури битків, збагачених пробудженим насінням зернових та бобових культур. Розроблені напівфабрикати мають оздоровчі, лікувально-профілактичні та дієтичні властивості за рахунок використання зернопродуктів пробуджених - пшениці, кукурудзи, ячменю, сої. Розроблено та затверджено технологічну інструкцію та технічні умови. A 24 compounding of meatballs, enriched the woken up seed of corn and bob cultures is developed. Health, treatment is for a prophylaxis and dietary properties have the developed ready-to-cook foods due to the use of products from grain of woken up — wheat, corn, barley, soy. Technological instruction and tts is developed and ratified.