Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення конструкції дозувально-наповнювального пристрою для безалкогольних напоїв(2024) Онасенко, Станіслав Сергійович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПідвищення ефективності роботи фасувально-закупорювального агрегату досягається шляхом заміни конструкції блоку розливу, а саме визначенням оптимальної відстані від верху горлечка до юбки, що впливає на форму потоку води, рівень завихреності та піноутворення. Для виконання обчислювальних експериментів спочатку було спроектовано дозувально-наповнювальний пристрій на базі створених 3D моделей деталей. Пристрій має дві робочі позиції, перемикання між якими реалізовано шляхом керування зв’язками у конфігурації складальної одиниці. Також з допомогою управління конфігураціями деталей було реалізовано зміну розмірів пружини при перемиканні положення дозувально-наповнювального пристрою. На основі проведеного дослідження, в результаті аналізу структури потоку води та рівня його завихреності, а також активності піноутворення рекомендується конструкція фасувального пристрою, у якому відстань від горлечка пляшки до юбки становить 40 мм, що забезпечує ефективність наповнення пляшки газованою водою.Документ Інструментальний програмний комплекс для імітаційного моделювання процесів мембранного розділення рідких дисперсних систем(2021) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан СергійовичПроведена апробація розробленого програмного комплексу та цифрової моделі процесу мембранного розділення дисперсних систем на прикладі розділення модельного розчину за допомогою керамічної трубчастої мембрани «Inopor ultra». Отримані результати та розробки можуть бути використані у проектувальних розрахунках при вдосконаленні апаратурно-технологічних схем очищення стоків харчових виробництв, у технологіях водопідготовки, тощо. Використання інструментального програмного комплексу дозволить підвищити ефективність роботи відповідного технологічного обладнання харчових підприємств на 10…15%.