05.18.05 - Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7363

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Технологія оздоровчого ферментованого напою на основі цукрового сорго
    (2016) Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна
    Дисертація присвячена актуальному питанню - розробленню технології оздоровчого ферментованого напою на основі нетрадиційної сировини цукрового сорго, яка є цінним джерелом біологічно активних речовин. The thesis is devoted to the topical issue related to the development of technology of a healthy fermented beverage based on non-traditional material of sweet sorghum, which is a valuable source of biologically active substances.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія зернового екстракту із тритікале
    (2014) Бойко, Марина Іванівна
    На основі проведених досліджень підібрано раціональні параметри та режими приготування зернового екстракту із тритікале, визначено фізико-хімічні та органолептичні показники готового продукту, досліджено вміст біологічно активних речовин. Доведено доцільність використання зернового екстракту із тритікале у виробництві пива та хлібного квасу. Розроблено принципову та апаратурно-технологічну схеми приготування зернового екстракту із тритікале, необхідну нормативну документацію. On the basis of the conducted researches optimum parameters and modes are neat, certainly physical and chemical and organolepticheskie indexes of the prepared product, content of bioactive matters is investigational. Expedience of the use of corn extract is well-proven from triticale in the production of beer and panary kvass. Developed of principle and apparatus technological charts of preparation of corn extract from tritikale, necessary normative document. Certainly socio-economic efficiency of production of corn extract from tritikale, the expected economic effect is expected.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології екстрактів та концентратів із рослинної сировини
    (2012) Науменко, Ксенія Андріївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2012. Робота присвячена актуальному питанню удосконалення технології екстрактів та концентратів із рослинної сировини з отриманням натуральних концентрованих ароматичних речовин. На основі проведених досліджень розроблено та впроваджено у технологію стадію адсорбції ароматичних речовин на колонці «градієнтної селективності» з водних/водно-спиртових парів при упарюванні під вакуумом та їх виділення теплодинамічною десорбцією у потоці інертного газу у систему охолоджуючих вловлювачів. За удосконаленою технологією отримано концентрати ароматичних речовин з традиційної сировини – екстракту м’яти перцевої та полуничного соку, а також з нетрадиційної ароматичної сировини – екстрактів гілочок чорної смородини та горобини звичайної, що засвідчило можливість раціональної переробки сировини та випуску різноманітного асортименту натуральних ароматичних концентратів, задовольняючи потребу харчової промисловості в них. За результатами роботи розроблено та затверджено у встановленому порядку проект нормативної документації на «Концентровані ароматичні екстракти з рослинної сировини» (ТУ У 02070938-106:2011), «Технологічну інструкцію по виробництву концентрованих ароматичних екстрактів». Thesis for Candidate Technical Sciences Degree, specialty 05.18.05 – Technology of Sugary Substances and Fermentation Products. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2012. The dissertation is devoted to improving technology extracts and concentrates of plant material for obtaining concentrated natural flavors. Based on the research developed and implemented in the technology phase adsorption of aromatic compounds on the station of gradient selectivity from vapor during evaporation under vacuum and their recovery with dynamic termodesorption in a stream of inert gas in the cooling system traps. The aroma concentrates are obtained from traditional raw materials - extract of peppermint and strawberry juice, such well as alternative aromatic raw materials - twigs extracts of black currant and rowan. Improved technology showed the possibility of rational processing of raw materials and issue a wide range of natural aromatic concentrates for food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технологічного процесу попередньої дефекації дифузійного соку шляхом моделювання та оптимізації
    (2013) Петруша, Оксана Олександрівна
    У дисертаційній роботі експериментально підтверджено ефективність використання в технологічній схемі очищення дифузійного соку бурякоцукрового виробництва прогресивної протитечійної переддефекації із вертикальним варіантом апаратурного оформлення. За дослідженнями гідродинамічної структури потоків у експериментальній установці такого переддефекатора розроблені адекватні математичні моделі гідродинамічної структури потоків дифузійного соку і лужного та загальна модель руху обох потоків. Створена макрокінетична модель для визначення ступеня коагуляції білків у вертикальному прогресивному протитечійному переддефекаторі. Запропоновані заходи для комплексної технологічної оптимізації прогресивної протитечійної переддефекації, які передбачають поруч із визначенням кінцевих оптимальних величини рН та лужності, розрахунок оптимальної кривої підвищення лужності соку по секціях із раціональною величиною внутрішньої рециркуляції 200 % лужного соку у переддефекаторі та введенням осаду карбонату кальцію в зону рН ≈ 9,0…9,3. Експериментально обґрунтовано спосіб удосконалення технології переддефекації з рециркуляцією у потік дифузійного соку перед переддефекатором 50 % пересатурованого переддефекованого соку, що дозволяє відокремити перед-дефекаційний осад до жорстких умов комбінованої теплогарячої дефекації та підвищити чистоту очищеного соку на 1,3 %. Промисловими випробуваннями підтверджено ефективність використання модернізованого вертикального переддефекатора у типовій схемі очищення дифузійного соку. The thesis experimentally confirmed the efficiency of the technological scheme of production of beet sugar juice progressive protytechiynoyi pereddefekatsiyi with vertical option hardware design. According to research hydrodynamic flow patterns in the experimental setup of the developed pereddefekatora adequate mathematical model of the structure of hydrodynamic flows juice and alkali and general model of motion of both streams. Established macrokinetic model for determining the coagulation of proteins in the vertical progressive protytechiynomu pereddefekatori. The measures for optimization of complex technological progressive protytechiynoyi pereddefekatsiyi involving close to final determination of optimal pH and alkalinity, the calculation of the optimal curve increasing alkalinity of the juice in the sections of the reasonable value of the internal recycle 200% of alkaline juice in pereddefekatori and the introduction of calcium carbonate precipitate in the zone pH ≈ 9.0 ... 9.3. Experimentally proved method of improvement of technology pereddefekatsiyi with recirculation flow in juice before pereddefekatorom 50% peresaturovanoho pereddefekovanoho juice to separate pre-defekatsiynyy sediment to harsh environment combined teploharyachoyi defecation and improve the purity of the purified juice by 1.3%. Industrial tests confirmed the efficiency of the modernized vertical pereddefekatora in a typical circuit juice purification.