05.14.06 - Технічна теплофізика та промислова теплоенергетика
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7314
Переглянути
Документ Моделювання елементів теплотехнологічного комплексу цукрового виробництва(2012) Бойко, Володимир ОлександровичВиділено чинники впливу на процес тепломасообміну між буряковою стружкою та екстракційною речовиною, запропоновано методику визначення концентрації і температури бурякової стружки та дифузійного соку для похилого дифузійного апарату. Розроблена методика може бути використана для вивчення та моделювання тепломасообмінних процесів, конфігурації теплового обладнання на стадії його розроблення, а також для оптимального автоматичного керування обладнанням під час експлуатації. The factors of influence are selected on the process of heat exchange and masstransfer between the beet shaving and extraction matter, the method of determination of concentration and temperature of the beet shaving and diffusive juice is offered for a sloping diffusive vehicle. Dependence of the flow of steam of batch-type vacuum pans equipped with mechanical circulator first product are defined, four characteristic periods of flow of steam are set, linear dependences of flow steam are calculated.Документ Теплогідродинамічні процеси у плівкових випарних апаратах яблучного соку(2011) Глоба, Олександр ВікторовичДисертація присвячена дослідженню теплогідродинамічних процесів при концентруванні яблучного соку методом випаровування з нього води. Отримані результати вирішують важливу проблему створення випарних установок фруктових соків. The results, which we receive, solve the important problem of the evaporating plant fruit juices creation. The analysis of evaporating heat transfer technology and research to the pellicles of liquid from descending two-phase flows, experimental investigation of heat transfer and pressure losses during evaporation from the free surface and descending pellicle boiling apple juice in a vertical pipe and pellicle flows of apple juice on a vertical plate.