Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 9090
  • Ескіз
    Документ
    Екологічний менеджмент: екологізація підприємств харчової промисловості
    (2024) Маджд, Світлана Михайлівна
    На сьогодні, в умовах війни, коли окупаційні війська Російської федерації чинять згубний, а в деяких випадках непоправний вплив на об’єкти критичної інфраструктури, житлово-комунальні, адміністративні забудови, заклади охорони здоров’я, освіти, культури, соціальної сфери, економіка нашої країни перебуває в дуже важкому стані. Тому, виробничі підприємства, в тому числі підприємства харчової промисловості, мають працювати на повних потужностях для відновлення економічної складової нашої держави, на засадах «зеленої економіки», екологічної безпечності та екологізації виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічне управління: донні відклади – індикатор рівня екологічної небезпеки поверхневих водойм
    (2024) Маджд, Світлана Михайлівна
    Динаміка перерозподілу забруднювачів у водній екосистемі, а саме у водних масах, біоті, донних відкладах, є важливим критерієм визначення екологічного стану водного об’єкту в умовах антропогенного впливу на нього, отже і в системі екологічного управління ним. Дослідження стану донних відкладів, здатні давати оперативну та інформативну оцінку щодо рівень екологічної небезпеки поверхневої водойми в антропогенно навантажених регіонах, оскільки, з точки зору теорії систем, спираючись на основи організації гідроекосистеми як цілісної структури, водні екосистеми розглядаються як відкриті термодинамічні системи, що мають структурно-функціональну цілісність, яка забезпечується в результаті процесів саморегенерації.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка рецептури делікатної пінки для гігієни шкіри
    (2024) Пастух, Аніта Григорівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд статистики шкірних захворювань, спровокованих миючими косметичними продуктами, знайомство з основами дерматології, проведено аналіз інноваційних інгредієнтів та косметичних продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості одержання епідермального фактору росту людини для потреб естетичної та лікувальної косметології
    (2024) Прокопенко, Анна; Подобій, Олена Валеріївна; Пенчук, Юрій Миколайович
    Епідермальний фактор росту має великий потенціал у використанні при лікуванні дерматологічних патологій, включаючи рани, вугреподібні розлади, дерматити і випадання волосся, а також підлягає обговоренню для подальших розробок в галузі естетичних застосувань.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективність застосування цукрогліцеридів
    (2024) Магден, Надія Олександрівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Цукрогліцериди (Е474) – харчова добавка, яка використовується в якості емульгатора та стабілізатора, та дозволена у Європейському союзі для використання у ряді харчових продуктів відповідно до Директиви 95/2/ЄС про харчові добавки.
  • Ескіз
    Документ
    Методи вилучення антоціанів з вичавок винограду
    (2024) Колтун, Аліна Андріївна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд літератури стосовно порівняння різних методів екстракції поліфенолів з виноградних вичавок, зосередившись на традиційних та сучасних підходах.
  • Ескіз
    Документ
    Сapsaicin, its extraction, and potential innovative usage in cosmetics
    (2024) Yakovlev, Oleksii; Podobiy, Olena
    The literature data about different techniques of extraction and usage of capsaicin in shampoos and other cosmetics for hair have been analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Функціонально-технологічні властивості лютеїну як натурального барвника
    (2024) Ярчак, Катерина Дмитрівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Було проведено аналіз та систематизацію наукових джерел для літератури з метою вивчення властивостей, джерел отримання та способів отримання подальшого використання у наукових розробках.
  • Ескіз
    Документ
    Прилад для дослідження фазової рівноваги в системі етанол-вода
    (2024) Булій, Юрій Володимирович
    При дослідженні фазової рівноваги точність отриманих результатів залежить від досконалості приладу і обраної методики проведення аналізу дослідних проб. Прилади Отмера, Свентославського, Бушмакіна та їх модифікації, які використовують по теперішній час, мають ряд недоліків, які є причиною появи систематичної похибки. До них відносяться слабке перемішування кубової рідини, наявність бризковиносу, подовжена у часі тривалість досягнення фазової рівноваги, неможливість одночасного відбору проб пари і рідини і конденсація пари на внутрішній поверхні приладів (ефект дефлегмації). В НУХТ розроблений прилад, конструкція якого дозволяє виключити вищеназвані недоліки.Його основною відмінною особливістю є те, що стабілізація температури його внутрішньої поверхні здійснюється не парою, а стікаючою плівкою рідини, яка знаходиться у рівновазі з парою. Рівновага, на яку вказують сталі температури парової і рідкої фази, досягається через 30-40 хв. Встановлено, що вибір методу аналізу дослідних водно-спиртових розчинів залежить від їх концентрації. Так, в зоні низьких концентрацій (0,5 % мас) доцільно використовувати колориметричний метод, в інтервалі концентрацій від 0,5 до 3 % мас — біхроматно-йодометричний, в інтервалі від 3 до 35 % мас — рефрактометричний, а в зоні більш високих концентрацій — пікнометричний методи. Відносна похибка досліджень не перевищувала 0, 5 %
  • Ескіз
    Документ
    Improvement of the technology of alcoholic cocktails
    (2022) Omelchenko, Mariia; Kuzmin, Oleg; Niemirich, Oleksandra
    Досліджено удосконалення технології коктейлів із застосуванням желатину для подовження терміну зберігання до 12 годин і розширення форматів реалізації. Приготування коктейлю «Pink Bubblegum Bear» покращує органолептичні властивості завдяки інноваційній подачі, яскравому кольору та пом’якшеному смаку