Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
9053 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Продовольча безпека в контексті євроінтеграції, конкурентоспроможність галузі та ефективність системи контролю якості молочних продуктів(2024) Данкевич, Андрій Євгенович; Данкевич, Віталій ЄвгеновичУ багатьох країнах світу, Україна не виключення, спостерігається кількісний дефіцит харчових білків та жирів тваринного походження, через скорочення поголів’я корів, використання рослинних замінників, та зниження рівня економічної доступності якісного продовольства для широких верств населення. Мета даного дослідження полягає в тому, щоб завдяки аналізу зібраних статистичних, анкетних, аналітичних даних виробництва та переробки молока привернути увагу суспільства до якості молочних продуктів харчування на прикладі України та боротьбі із їх фальсифікацією рослинними жирами. Зважаючи на важливість даного питання і критичний стан розвитку галузі на сучасному етапі потрібні додаткові дослідження для розробки та вдосконалення теоретико-методичних та практичних засад оцінки ефективності та впливу галузі молочного скотарства на формування продовольчої безпеки країни. Що передбачає дослідження таких питань як: відродження вітчизняного виробництва на основі кращих европейських практик, обмеження використання трансжирів, покращення обізнаності населенняДокумент Еволюція контент-маркетингу в епоху цифрових технологій(2024) Барабаш, Наталія Сергіївна; Скригун, Наталія ПетрівнаДокумент Необхідність впровадження цифрових технологій у маркетингову діяльність підприємств харчової промисловості(2024) Попович, Валентин Мар’янович; Скригун, Наталія ПетрівнаДокумент Молозиво як харчова добавка(2017) Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаМолозиво корів – це унікальний природний концентрат імуноактивних факторів, біологічних стимуляторів і поживних речовин. Молозиво як харчова добавка поєднує у собі властивості універсальної вакцини, біологічного стимулятора, препарату для набору м’язової маси і найбільш повноцінного та легкозасвоюваного поживного продукту.Документ Перспективи застосування молочної сироватки у рецептурах морозива та покриттів для морозива зі ниженим вмістом цукру(2024) Басс, Оксана Олександрівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаВикористання багатоатомних спиртів, крохмальних паток та сироватки молочної демінералізованої сприятиме впровадженню ресурсозаощадних технологій, зниженню вартості продукту, частковому зниженню дефіциту молочної сировини та покращенню структури харчування населення України за рахунок нижчих калорійності і глікемічного індексу морозива. Зважаючи на вищезазначене, застосування перелічених інгредієнтів та удосконалення існуючих технологій цієї групи продуктів на основі наукового дослідження є актуальним завданням.Документ Взаємодія вуглеводів з амінокислотами в процесі перероблення харчової сировини(2024) Попова, Інна Вадимівна; Майборода, Олена ІванівнаЗа результатами дослідження поляризації розчинів сумішей вуглеводів з амінокислотами та білками можна твердити про наявність взаємодії між указаними біоорганічними сполуками, яка полягає в утворенні комплексів з різним співвідношенням складових, про що свідчать різні значення питомого обертання таких сумішей. припустити, що внесення цикорію спричинює дестабілізацію структури білків, що під час теплової обробки призводить до їх більш значної денатурації й осадження в порівнянні з звичайним молоком. Збільшення концентрації окремих білкових смуг у зразку з екстрактом може свідчити про стабілізуючу дії цикорію саме на ці білкові зони в процесі теплової обробки, що і призводить до їхнього більшого збереження в порівнянні з звичайним молоком.Документ Формування прикладних навичок ведення лабораторних досліджень здобувачів хімічних спеціальностей(2024) Попова, Інна Вадимівна; Майборода, Олена ІванівнаФахівці кафедри харчової хімії Національного університету харчових технологій, які викладають дисципліни в Навчально-науковому інституті харчових технологій, постійно узгоджують і модифікують навчальні програми з урахуванням сучасних тенденцій лабораторної роботи. Обов’язковим є те, що при узгодженні навчальних планів, викладачи дотримуються балансу теоретичної частини навчання (лекції, практичні заняття) і лабораторних практикумів. Важливим є постадійне оволодіння технікою роботи в хімічній лабораторії в курсі загальних хімічних дисциплін, що викладаються на перших курсах освітньої бакалаврської програми. Більш поглиблено удосконалити свої навички студенти можуть під час додаткових занять різних спеціалізованих наукових гуртків. Також, наш університет активно співпрацює з академічними установами де студенти мають можливість провести практичну апробацію своїх теоретичних досліджень на сучасному обладнанні. Інститут біоорганічної хімії і нафтохімії НАН України, ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П.Комісаренка НАМН України» постійно надають студентам свою лабораторну базу.Документ Перспективні напрямки удосконалення технології гарячих закусок для ЗРГ(2023) Яремчук, Катерина Олександрівна; Мамченко, Людмила ЄвгенівнаДокумент Щодо удосконалення раціону харчування військовослужбовців після поранень і травм(2023) Фефелов, Денис Володимирович; Мамченко, Людмила ЄвгенівнаДокумент Використання продуктів переробки насіння конопель при виробництві кексів(2023) Єсауленко, Анна Андріївна; Мамченко, Людмила Євгенівна