Тези доповідей

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 8374
  • Документ
    Аналіз ринку безглютенових продуктів, які виготовляються в Україні
    (2021) Побрусило, Марина Володимирівна; Івчук, Надія Павлівна
    Метою даної роботи є аналіз ринку безглютенових продукті в Україні. Аналіз асортименту продуктів, який представлений у торгових мережах, показав, що найбільший сегмент ринку займають хлібопекарські вироби, такі як хлібці, галети та чіпси. На другому місці розмістились різні види рослинного «молока», на третьому – сухі суміші для виготовлення різних кондитерських виробі, а також пельменів, вареників та котлет
  • Документ
    Україна очима іноземних туристів сьогодні: перспективи та обмеження
    (2024) Сапон-Аблязова, Любов Василівна
    До початку повномасштабної війни Росії проти України туристична галузь України сприймалась як конкурентоздатна і така, що має великі перспективи і привабливість для іноземних туристів, дякуючи своїй чудовій природі, кліматичним умовам, багатій культурній та історичній спадщині. Карпатські гори, Азовське море, Чорне море, кожний регіон міг запропонувати активний відпочинок та екотуризм: лижні курорти, туристичні походи, велосипедні тури, водний спорт та ін. Близько 4 мільйонів іноземних туристів відвідали Україну в 2021 році, не дивлячись на те, що Кримський півострів та Кримські гори вже не були доступні з 2014 року для бажаючих відвідати Україну. Як зараз іноземці та зарубіжні туристичні компанії сприймають Україну, з огляду на зміни, які відбулися з лютого 2022 і вплину стану війни на галузь туризму та гостинності буде предметом нашого вивчення.
  • Документ
    Закон «Про застосування англійської мови в Україні»: нові викликидля вищої школи
    (2024) Сапон-Аблязова, Любов Василівна
    Розглянуті основні положення Закону «Про застосування англійської мови в Україні», який закріплює статус англійської мови, як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, та його вплив на подальший розвиток вищої освіти в Україні.
  • Документ
    Порівняльна оцінка рецептур здобного печива з різним співвідношенням безглютенової сировини
    (2024) Побрусило, Марина Володимирівна; Івчук, Надія Павлівна
    Метою дослідження було вивчення питання виготовлення безглютенового здобного печива на основі композиції з гречаного борошна та розвареного пшона. Встановлено, що за органолептичними показниками найкращим співвіднощенням борошна гречки до пшона є 20 : 80
  • Документ
    Розварювання як спосіб підготовки пшона до виготовлення безглютенового печива
    (2023) Побрусило, Марина Володимирівна; Івчук, Надія Павлівна
    Метою дослідження було встановлення технологічних параметрів підготовки пшона до виробництва здобного безглютенового виробу. Встановлено, що найкращим способом підготовки пшона до виробництва є його розварювання в водному середовищі з сіллю та цукром
  • Документ
    Маркетинг та штучний інтелект
    (2023) Бєлова, Тетяна Геннадіївна
    Обґрунтовано необхідність пристосування маркетингу відповідно до тих умов, які супроводжують розвиток суспільства. Перелічені стадії розвитку виробництва і продукту, через які пройшов маркетинг. Наголошено на тому, що XXI століття характеризується розвитком комп’ютерних технологій, які змінили підходи до застосування маркетингових інструментів та проведення маркетингових досліджень. Надано визначення штучного інтелекту. Продемонстровані можливості штучного інтелекту у маркетингу та маркетингових дослідженнях
  • Документ
    Актуальність впровадження систем автоматизації мінібарів у готелях
    (2023) Бортнічук, Владислав Вікторович; Люлька, Олександр Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Проведено аналіз актуальності використання систем автоматизації міні барів у готелях як складової комплексної системи автоматизованого управління готельним підприємством
  • Документ
    Комплекс рішень для готельних підприємств, які функціонують в умовах війни
    (2024) Сидоренко, Таїсія Сергіївна; Люлька, Олександр Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович
    У роботі представлено аналіз та систематизацію рішень підвищення безпеки та комфорту готельних підприємств, які функціонують в умовах війни
  • Документ
    Переваги організації тімбілдингу як чинника згуртування колективу
    (2023) Чайковська, Марина Олександрівна; Пушка, Ольга Сергіївна
    У статті охарактеризовано управлінські підходи, які направлені на підвищення ефективності праці кадрів підприємства за рахунок командоутворюючих мотивуючих заходів типу тімбілдінг
  • Документ
    Системи безпеки та системи управління доступом для готельних підприємств
    (2023) Сидоренко, Таїсія Сергіївна; Люлька, Олександр Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Проведено аналіз структури сучасних автоматизованих систем безпеки готельних підприємств
  • Документ
    Крафтове виноробство в Україні
    (2023) Загоруй, Оксана Сергіївна; Пушка, Ольга Сергіївна
    У статті охарактеризовано основні виноробні регіони України, стан та перспективи розвитку крафтового виноробства в умова воєнного стану
  • Документ
    Бізнес-аналітика в готельній індустрії
    (2024) Острешко, Нікіта Володимирович; Шидловська, Олена Броніславівна; Арпуль, Оксана Володимирівна
    Розглянуті системи аналітики в засобах розміщення для удосконалення управління готельним бізнесом, покращення обслуговування споживачів та оптимізації внутрішніх процесів
  • Документ
    Якісні показники макаронних виробів оздоровчого призначення
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Шорнікова, Марія Анатоліївна; Рахметов, Джамал Бахлулович
    Для виробництва макаронних виробів оздоровчого спрямування обрано холодний тип замісу. Шляхом комбінування вмісту харчових збагачувачів ми розробили ряд рецептур макаронних виробів з різним відсотком заміни пшеничного борошна на порошок смикавцю їстівного та борошно спельти. Добір оптимальної рецептури та найвищих органолептичних показників був проведений методом описового сенсорного аналізу, згідно нормативних показників. У лабораторних умовах, виготовлено 5 зразків виробів за розробленими рецептурами з різним кількісним вмістом рослинних збагачувачів. Якість макаронних виробів оздоровчого призначення оцінювали за органолептичними та фізико-хімічними показниками згідно з чинним стандартом та порівнювали з контрольним зразком
  • Документ
    Природні харчові сорбенти – захист від шкідливих факторів навколишнього середовища
    (2023) Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Альгінати – це солі альгінової кислоти, які є сорбентами холестерину та жирних кислот, тим самим усуваючи основні можливі причини розвитку атеросклерозу. Завдяки наявності вільних кислотних груп, альгінова кислота та альгінати здатні утворювати солі з іонами важких металів, токсичними елементами, радіонуклідами, забезпечуючи протирадіаційний ефект. Також вони входять до складу препаратів для лікування виразкових захворювань шлунково-кишкового тракту, оскільки здатні зупиняти кровотечі, мають антацидні властивості, стимулюють загоєння виразкових уражень
  • Документ
    Розроблення композицій фіточаїв оздоровчого призначення – «Пори року»
    (2024) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Проведено органолептичну оцінку фіточаїв «Пори року". Дані напої мають прийнятні показники якості. Враховуючи позитивні ефекти впливу окремих компонентів фіточаїв, можна прогнозувати комплексний позитивний вплив на організм людини. Рослинна сировина була підібрана таким чином, щоб відповідати певним потребам людини, які підвищуються у відповідні періоди року, тобто зимовий чай має зігріваючий та імунозміцнюючий ефект, весняний – легкий та ароматний, вітамінний; літній – освіжаючий і тонізуючий, осінній – заспокійливий та імуностимулюючий, містить природні полісахариди, які виявляють детоксикаційну дію
  • Документ
    Використання пряно-ароматичної сировини у технології оздоровчих харчових продуктів
    (2024) Баглюк, Максим Олександрович; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Нами проведено органолептичний аналіз ряду пряних трав, обумовлено можливості застосування їх у технології оздоровчих та профілактичних продуктів.Використання пряної сировини у харчових технологіях демонструє значний потенціал для покращення якості та корисності їжі. Цей компонент не лише надає смаку та аромату, але й має цілющі властивості, сприяє зміцненню здоров'я
  • Документ
    Зернові напої – складова оздоровчого харчового раціону
    (2024) Кравчик, Анастасія Олександрівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Для виробництва чаю використовують такі зернові культури як: кукурудза, рис, ячмінь, гречка, сорго. Зернові чаї мають сечогінні властивості; високий вміст фенольних сполук, обумовлює їх антиоксидантний вплив.Зернові напої є смачним джерелом цінних нутрієнтів – білків, полісахаридів, вітамінів та вітаміноподібних речовин, фенольних сполук, макро- та мікроелементів. Зернові напої є корисним доповненням до оздоровчого раціону
  • Документ
    Особливості екстрагування гірких речовин з хмелю
    (2020) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Хміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. За складом своїх речовин хміль є унікальною рослиною і тому не має замінників. Він містить близько 100 сполук, які відносяться до гірких речовин, 70 поліфенолів, а також понад 320 ароматних речовин. Гіркі речовини хмелю є ціноутворюючими як найбільш специфічні і характерні для якості пива компоненти хмелю. Причому визначення вартості хмелю і, що навіть більш важливо, дозування його здійснюють за єдиним показником — вмістом альфа-кислот. В той же час для інтенсифікації, більш глибокого використання хмелю у пивоварінні необхідно враховувати і всі інші складові частини його гіркоти
  • Документ
    Дослідження ефективності попередньої обробки сировини перед віброекстрагуванням
    (2020) Свинтак, Валерія Олегівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Ткачук, Наталія Андріївна
    Досліджено попередню обробку сировини електро-іскровими розрядами з подальшим екстрагуванням водою у безперервнодіючому віброекстракторі та встановлено, що даний спосіб дає можливість скоротити час екстрагування при незмінних якісних показниках екстракту. Процес екстрагування відноситься до масообмінних процесів і протікає за рахунок дифузії із зони з високою концентрацією в зону з низькою концентрацією до досягнення стану, коли швидкості переходу цільової речовини з рослинної сировини в екстрагент і навпаки є рівними
  • Документ
    Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з плодово-ягідних вичавок
    (2020) Вітковська, Ольга Валентинівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Проблема створення безвідхідних технологій в галузях, які переробляють ягоди та фрукти, є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з відходів консервного виробництва