Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Моделювання якості паштетних продуктів(2021) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Бондар, Світлана ВіталіївнаПроведені дослідження виконано з метою розробки методу моделювання для комплексного оцінювання та прогнозування якості паштетних продуктів, отриманих з використанням м’яса механічно відокремленого за різними рецептурами та технологічними режимами. Використано модифіковані математичні моделі, диференціальні рівняння, візуальне представлення результатів дослідження у вигляді 3d графіків із застосуванням методів символьної комп’ютерної математики при аналізі результатів досліджень. The research was performed in order to develop a modeling method for comprehensive assessment and prediction of the quality of pate products obtained using meat mechanically separated by different recipes and technological modes. Modified mathematical models, differential equations, visual representation of research results in the form of 3d graphs using the methods of symbolic computer mathematics in the analysis of research results are used.Документ Проектування харчового продукту за біологічною цінністю(2021) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичIt was proposed to evaluate the formulas of food products by the protein component, for which they developed a mathematical model for predicting the state of the material system by analyzing the amino acid rate, taking as a basis the known profilograms of the sensory assessment of the quality of the product depending on the selected indicator of the normalized deviation of the amino acid rate from the ideal. Запропоновано оцінити формули харчових продуктів за білковим компонентом, для чого вони розробили математичну модель для прогнозування стану матеріальної системи шляхом аналізу швидкості амінокислот, взявши за основу відомі профілограми сенсорної оцінки якість продукту в залежності від обраного показника нормованого відхилення норми амінокислот від ідеальної.Документ Математичне моделювання якості харчових продуктів(2019) Гуць, Віктор Степанович; Русавська, Валентина Андріївна; Коваль, Ольга АндріївнаПредставлена теорія кінетичного моделювання стану продукту як матеріальної системи доя визначення терміну придатності і проміжного стану в будь-який момент зберігання харчових продуктів на основі диференціальних рівнянь другого порядку за показником активності води, що відкриває можливості розробки стандартів оцінки якості харчових продуктів інструментальними методами, більш точно у порівнянні з існуючими сенсорними. The presented theory of kinetic modeling of the state of a product as a material system for determining the shelf life and intermediate state at any time of food storage based on second-order differential equations in terms of water activity, which opens up the possibility of developing standards for assessing food quality using instrumental methods, more accurately compared to existing touch.Документ Застосування методів прикладної реології при аналізі якості харчових продуктів(2017) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга АндріївнаЗапропоновано визначати зміну якості харчових продуктів при зберіганні, шляхом аналізу їх реологічних властивостей. Представлена математичну модель, процесу релаксації напруги.Документ Використання математичних моделей при аналізі якості продуктів харчування(2017) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичЗапропоновано використовувати рівняння для пошуку оптимального стану продукту шляхом прогнозування показників його якості. Розроблено програму пошуку значень показників незалежних факторів і їх зв’язку з параметром оптимізації на базі методів символьної комп’ютерної математики. It is proposed to use the equation to find the optimal state of a product by predicting its quality indicators. A program for finding the values of indices of independent factors and their relation to the optimization parameter based on the methods of symbolic computer mathematics is developed.