Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
447 результатів
Результати пошуку
Документ Liquid jet gas ejectors: designs of motive nozzles, performance efficiency(2019) Ponomarenko, Vitaliy; Dimitrov, Tsvetan; Sliusenko, Andrii; Liulka, Dmytro; Forostiuk, InnaДокумент Voraussetzungen für die Verwendung Getreidemehl in der Brottechnologie(2019) Hetman, Inna; Mykhonik, Larysa; Okopna, YanaDa die meisten Verbraucher soziale Sorten von Backwaren bevorzugen, haben diese Gruppen selbst Vorrang, um die antioxidativen, schützenden und anderen Eigenschaften zu verbessern, die moderne diätetische Anforderungen erfordern. Zu diesem Zweck, in unserem Land und im Ausland untersuchen wir die Möglichkeiten, Brot mit dem Zusatz von Mehl oder Getreide aus Nicht-Bäckerei Getreide - Gerste, Reis, Hafer, Buchweizen, Hirse, Mais zu kochen.Оскільки більшість споживачів віддають перевагу соціальним різновидам випічки, самі ці групи мають пріоритет в посиленні антиоксидантних, захисних властивостей, яких вимагають сучасні харчові вимоги. В нашій країні та за кордоном вивчаються можливості використання хліба з борошна або зерна нехлібопекарних видів - ячменю, рису, вівса, гречки, пшона, кукурудзи.Документ The relevance of sunflower cake using in flour-confectionery technology(2019) Niemirich, Oleksandra; Mikhailenko, Vladlena; Berezhna, Tatyana; Okopna, YanaДокумент Food cultural code in british linguoculture (using concepts ‘bread’ and ‘milk’ as examples)(2018) Galynska, OlenaFood is an essential and ancient element of the material culture. Each nation is formed in certain natural conditions and is gradually adapting for them. Food traditions of a nation are formed in dependence to certain conditions:natural, geographical, historical, etc.Phraseologisms with concepts "bread" and "milk" are analysed from the linguocultural view.Документ Nitrat, Nitrit, Nitrosamine(2016) Benderska (Dushchak), Olga; Okopna, YanaDie Qualitätssicherung der Lebensmittel wird durch die europäische Gesetzgebung gewährleistet. Durch die Festlegung von Höchstgrenzen sollen mögliche gesundheitliche Risiken durch die in Lebensmitteln ge-fundenen Umweltstoffe, Rückstände von Pflanzen-schutzmitteln und andere unerwünschte Substanzen frühzeitig erkannt und durch gezielte Maßnahmen verhindert werden. Das Lebensmittelrecht dient darüber hinaus auch dem Schutz der Bevölkerung vor Täuschung und Irreführung Забезпечення якості продуктів харчування гарантоване європейськими Законодавством. Встановлюючи максимальні межі цілеспрямованими заходами можна запобігти ризикам для здоров'я від речовин навколишнього середовища, що містяться в продуктах харчування, залишках засобів захисту рослин та інших небажаних речовин.Документ Prospects for the use of various sugars to produce fondant with reduced glycemicity(2019) Onofriichuk, Oksana; Kokhan, Olena; Okoрna, YanaThe thesis shows the results of research on the improvement of the technology of unglazed crystalline structure sweets, which are made without the introduction of traditional sugar - sucrose. The advantages of using innovative tagatose sugar in the production of confectionery are analyzed. The influence of tagatose on the parameters of the process of fondant formation and product formation is investigated. It is proposed to increase the dosage of starch molasses and additionally introduce hygroscopic fructose to extend the shelf life of finished products.Документ Завдання і можливості інтегральної освіти у подоланні комунікативних бар’єрів в умовах інформаційного вибуху(2019) Яненко, Лариса ПетрівнаДокумент Документ Особливості підготовки майбутніх науковців до міжнародного іспиту на рівень володіння іноземною мовою(2019) Форостюк, Інна Вадимівна; Шерстюк, Надія ВолодимирівнаДокумент Using Moodle platform in teaching process at high school in Ukraine(2018) Forostiuk, Inna; Forostiuk, Oleh