Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Повышение эффективности работы оборудования для стерилизации жидких питательных сред на основе мелассы(2019) Фоменко, Елизавета Викторовна; Чепелюк, Елена АлександровнаПосторонняя микрофлора в жидких питательных средах подавляет рост культуры микроорганизмов, а также изменяет состав и свойства питательной среды, поэтому ее необходимо стерилизовать. Существующие машинно-аппаратные схемы достаточно энергозатратны и сложны в обслуживании, поэтому повышение их эффективности является актуальной задачей. Особенностью предлагаемой схемы непрерывной стерилизации жидкой питательной среды на основе мелассы производительностью 25 м3/ч является использование двух контактных головок, одна из которых обогревается вторичным паром, и использование теплообменника «труба в трубе» для охлаждения стерильной питательной среды. Тепловые и гидродинамические процессы, которые происходят при обработке, промоделированы в программе Flow Vision. Результаты вычислительного эксперимента указывают на то, что скорость движения продукта через трубопроводы составляет в среднем 1,1 м/с и достаточна для обеспечения желаемой производительности при умеренных затратах на транспортировку. Преимущество предложенной схемы состоит в: быстром достижении стерильности, что позволяет увеличивать производительность оборудования; повышении выхода целевых продуктов в связи с минимальной деструкцией питательных веществ среды; меньшем расходе пара и упрощенной санитарной обработке. The irrelevant microflora in liquid nutrient media suppresses the growth of the culture of microorganisms, as well as changes the composition and properties of the nutrient medium, so it needs to be sterilized. Existing machine-and-apparatus schemes are quite energy-consuming and difficult to maintain, so increasing their efficiency is an urgent task. The feature of the proposed scheme of continuous sterilization of a liquid nutrient medium based on molasses with a productivity of 25 m3/h is the use of two contact heads, one of which is heated by the secondary vapor, and a tubular heat exchanger to cool sterile nutrient medium. Thermal and hydrodynamic processes that occur during processing, are simulated in the Flow Vision software system. The results of the computational experiment conducted in the Flow Vision software system indicate that the product speed through pipelines is on average 1.1 m/s and is sufficient to provide the desired productivity at moderate costs of transportation. The advantages of the proposed scheme are the rapid achievement of sterility, which allows to increase equipment performance; increase in the yield of target products due to the minimal destruction of nutrients of the environment; less expense of the steam and simplifying of the sanitization.Документ Increase the operating efficiency of the equipment for the liquid nutrient medium sterilization(2018) Fomenko, Yelyzaveta; Kucolapskiy, Andriy; Chepeliuk, OlenaThe irrelevant microflora in liquid nutrient media suppresses the growth of the culture of microorganisms, as well as changes the composition and properties of the nutrient medium, so it needs to be sterilized. Existing machine-and-apparatus schemes are quite energy-consuming and difficult to maintain, so increasing their efficiency is an urgent task. The feature of the proposed scheme of continuous sterilization of a liquid nutrient medium based on molasses with a productivity of 25 m3/h is the use of two contact heads, one of which is heated by the secondary vapor, and a tubular heat exchanger to cool sterile nutrient medium. Thermal and hydrodynamic processes that occur during processing, are simulated in the Flow Vision software system. The results of the computational experiment conducted in the Flow Vision software system indicate that the product speed through pipelines is on average 1.1 m/s and is sufficient to provide the desired productivity at moderate costs of transportation. For the considered scheme, the rational values of heat carriers temperatures required to achieve the desired product temperatures during its sterilization and cooling were determined. So, the heating steam temperature should be 132 ° С, the temperature of the cooling water should be 15 °С.Документ Геометричні параметри пекарної камери та їх вплив на вентиляційні витрати теплоти(2018) Пиячко, Ігор; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичВ результаті аналізу роботи пічного агрегату визначили вплив висоти посадкового вікна та температури пекарної камери на вентиляційні процеси в пекарній камері, а саме: зі збільшенням висоти посадкового вікна збільшуються вентиляційні втрати, а також при збільшенні температури пекарної камери збільшуються вентиляційні втрати теплоти. Встановлено математичні залежності вентиляційного процесу. The influence of the height of the plant window and the temperature of the baking chamber on the ventilation processes in the cooker chamber is determined, namely: increasing the height of the landing window increases the ventilation losses, as well as increasing the temperature of the baking room, the ventilation losses of heat increase. The mathematical dependences of the ventilation process are established.Документ Оптимизация движения греющих газов в тоннельных хлебопекарных печах(2013) Литовченко, Игорь НиколаевичИспользование методов компьютерного моделирования процессов гидро- аэродинамики в печах для выпечки хлеба позволяет значительно повысить качество их проектирования. Также этот метод позволяет производить модернизацию существующих конструкций и настройку оптимальных режимов их работы. Using the methods of computer simulation of hydro-aerodynamics in ovens for baking bread can significantly improve the quality of their design. Also, this method allows for the upgrading of existing structures and define the optimal mode of operation.Документ The study of the baking ovens by computer simulation(2013) Litovchenko, IgorConfiguring ovens for baking bread is a complex scientific and industrial problems. Find the best modes of operation allows computer simulation of aerodynamic and thermal processes in the heating ducts and the baking chamber.Документ Лабораторна установка для дослідження переносу теплоти та маси у вологих матеріалах(2005) Буляндра, Олексій Федорович; Янчарек, Мариан Марек; Собчук, Х.Для проведення дослідження переносу теплоти і маси у вологих матеріалах у Люблінському політехнічному інституті була виготовлена спеціальна кліматизаційна лабораторна установка. For the study of heat and mass transfer in wet materials into Lublin Polytechnic Institute was made special laboratory setting.Документ Опытно-промышленная установка для сушки сахара-рафинада дорожного ИК-излучением(1978) Луцик, Юрий Павлович; Буляндра, Алексей Федорович; Вербицкий, Борис ИльичПроведены исследования по подбору типа ИК-генераторов и определению их энергетических характеристик, а так же спектральных характеристик ИК-излучателей и дорожного рафинада. The study on the selection of the type of infrared generators and defining their energy characteristics, as well as the spectral characteristics of IR emitters and refined road.Документ Модернізація ротаційної печі для запікання м'ясних хлібів(2010) Бабанов, Ігор Геннадійович; Іванченко, М. А.При освоєнні нових потужностей та оновлення матеріально-технічної бази виробництва м’яса і м’ясопродуктів, доцільно здійснювати технічне переоснащення, модернізацію та вдосконалення діючого технологічного обладнання. With the development of new facilities and renovation of the base of meat and meat products, it is advisable to technical re-equipment, modernization and improvement of existing manufacturing equipment.Документ Утилiзацiя теплоти в сушильних установках(1997) Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ тезах доповіді авторами наведено основні технолотехнічні схеми утилізації теплоти в сушильних установках. Показано ефективність використання скляного теплообмінника утилізатора у сушарках харчової промисловості. In theses authors report provides basic scheme tehnolotehnichni utilization of heat drying facilities. The efficiency of the heat exchanger of glass waste in kilns food industry.