Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Research of the radiation background on the grain processing enterprises of Kyiv(2017-04) Labzhynska, Мargaryta; Volodchenkova, NataliaThe paper presents experimental data on the measurement of the radiation background at the grain processing enterprise of Kyiv. During the month research was carried out on the measuring of values of the radiation background in different areas of the enterprise – in production and ancillary premises, as well as on the territory of enterprise. The received values of the radiation background are placed in the range of permissible values, therefore the enterprise is radiation safe.Документ Food safety assessment of products(2017) Shysh, Ruslana; Molozhon, MariaДокумент Шкідливі та небезпечні виробничі чинники на спиртовому заводі(2017) Породько, Петро Вікторович; Ковбич, Владислав Олегович; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаСпиртова промисловість – одна із значних технічно розвинених галузей в Україні. Підприємства цієї галузі характеризуються досить складним технологічнимобладнанням (загальний рівень механізації в основному виробництві складає більше 90%) і фізико-хімічними процесами, а також шкідливими та небезпечними умовами праці.Документ Determine the effects of unusual situations(2016) Volodchenkova, Natalia; Hivrich, OlexandrThis paper the research to assess the stability of structures manufacturing objects to the effects of negative factors. Estimation there was making explore using a method that establishes the procedure for calculating the value of the overpressure, which may be created during the combustion of gas-steam-air mixtures in production buildings. The proposed method of calculation of the overpressure size, which can be created by the burning of gas-vapor-air mixture in the buildings of institutions allows determine in advance the consequences of possible adverse or unusual situations and take timely structural and technical measures for preventing or minimizing it.Документ Safety of investment activity at food industry enterprises(2016) Basyuk, TatianaThe essence of security investments; allocated investment risk management as part of the security investment company; defined system of measures to reduce the risk of investment company. Визначено сутність безпеки інвестиційної діяльності; виділено управління інвестиційними ризиками як складової безпеки інвестиційної діяльності підприємства;зазначено систему заходів щодо зниження рівня ризику інвестиційної діяльності підприємства.Документ Експертні методики кількісної оцінки професійних ризиків(2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Нетреба, Владислава ЮріївнаДослідження спрямовано на аналіз експертних методик кількісної оцінки професійних ризиків та вибір найбільшпридатної для вивчення умов праці напідприємствах харчової промисловості.Документ Зелена маса рослин з точки зору якості та безпеки для використання в харчових технологіях(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Солодко, Лілія МиколаївнаДокумент Забезпечення соціально-економічної безпеки підприємства шляхом поєднання функцій менеджменту(2012) Венглюк, Інна ВолодимирівнаДослідження економічної безпеки підприємства набуває все більшої актуальності так, як діяльність підприємства пов’язана з постійною взаємодією із зовнішнім середовищем.Документ Експертиза молока довготривалого зберігання(ПУЕТ, 2015) Аннєнкова, Надія БорисівнаПроведено товарознавчу експертизу молока довготривалого зберігання. Встановлено, що його біологічна цінність значно поступається пастеризованому молоці, а тим більше свіжому. Проте усі розглянуті зразки цілком відповідають вимогам НД і безпечні для споживання.Документ Warning of origin of fire is on the enterprises of food industry(2013) Slobodyan, Olga; Zaets, Vira; Neshchadym, LarisaThe most important task of all fire safety systems is insuring protection of people from the hazards of fire which are caused by burning process. and rescue people in case of fire. The essential task in operation of any object is to provide complete evacuation of all personnel in case of fire during one hour before the critical values of fire hazards shall appear.