Книги
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7568
Переглянути
42 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Методичні рекомендації щодо оптимізації виробничої структури високотоварних сільськогосподарських підприємств Житомирської області(2016) Рудик, Руслан Іванович; Приймачук, Тетяна Ю.; Данкевич, Віталій Євгенович; Данкевич, Андрій Євгенович; Данкевич, Євген МихайловичРекомендації розроблені на основі багаторічних досліджень діяльності високотоварних сільськогосподарських підприємств Житомирської області та спрямовані на внесення пропозицій для покращення ефективності господарської діяльності товаровиробників. Запропоновано наукові підходи до формування оптимальної структури виробництва в сучасних умовах. Розроблені економіко-математичні моделі, щодо основних видів діяльності підприємств, для раціонального використання наявних ресурсів і отримання економічного, соціального та екологічного ефекту від господарської діяльностіДокумент Effectiveness of bioenergy management and investment potential in agriculture: the case of Ukraine(2023) Dankevych, Andrii; Perevozova, Iryna; Nitsenko, Vitalii; Lozinska, Liubov; Nemish, YuliiaThe resource and energy potential of crop biomass forms significant reserves for the economy. There are 42.3% oil, 37.4% meal, 18% husk and 0.7% sunflower oil sludge from 1 ton of sunflower. Currently, scientists are paying a lot of attention to biomass processing and improving ecology. Phosphatide concentrate and lycetin are obtained from sunflower oil sludge. Husk is a source of energy, and its energy value is 18 MJ/t. The purpose of this study is to assess the bioenergy and investment potential in agriculture. In particular, on the example of sunflower, the reserves for increasing the efficiency of electricity production. In particular, the energy cost equivalents of sunflower husk replacement of energy costs in production were estimated. The legal, organizational, and economic foundations of activities related to the prevention or reduction of waste generation have been studied. The substantiation of the necessity of including organic waste in the cycle of substances in the system “soil–plant–person” is confirmed. The need for funds for the modernization of the industry was estimatedДокумент Інвестиційна пріоритетність галузей економіки(2021) Гуткевич, Світлана Олександрівна; Шеремет, Олег Олексійович; Завадських, Ганна Миколаївна; Музиченко , Ганна Георгіївна; Русан , Віталій Миколайович; Каїра , Григорівна; Шендерівська, Ліна Петрівна; Коротун, Ольга Петрівна; Бойко, Вікторія Олександрівна; Кобилянська, Людмила Миколаївна; Мазяр, Ольа ОлександрівнаВ монографії представлені матеріали досліджень з питань забезпечення активізації інвестиційної діяльності в галузях економіки, проведених в рамках науково-дослідної роботи кафедри міжнародної економіки. Розглянуто основні пріоритети економічного розвитку галузей економіки. The monograph presents research materials on the intensification of investment activities in the sectors of the economy, conducted in the framework of research work of the Department of International Economics. The main priorities of economic development of economic sectors are considered.Документ Міжнародні економічні відносини. Тема 1. Глобалізація та економічний розвиток(2021) Гуткевич, Світлана Олександрівна; Шеремет, Олег Олексійович; Хмара , Марина ПетрівнаВ умовах глобалізації міжнародні економічні відносини формуються на основі змін структури міжнародної торгівлі, інтернаціоналізації економіки, обміну науково-технічними досягненнями, створення міжнародних фінансових центрів тощо. Це зумовлює зростання значення рівня підготовки фахівців з міжнародної економіки спеціальності «Міжнародні економічні відносини». IДокумент Розроблення технології пастоподібного напівфабрикату на основі сушеної тваринної і рослинної сировини(2023) Росінський, Ярослав Андрійович; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Ройко, Ольга Михайлівна; Ястреба, Сергій Петрович; Подобій, Олена ВалеріївнаСтаття присвячена питанню розроблення технології пастоподібного напівфабрикату на основі сушеної тваринної і рослинної сировини у закладах ресторанного господарства. Виробництво та споживання продуктів на основі молочних пастоподібних напівфабрикатів з додаванням висушених яблук та горіхів є доцільним для організму людини та актуальним на сьогоднішній день. Його актуальність можна розглядати з точки зору органолептичного задоволення, позитивного впливу на організм людини та простоти використання в харчовій продукції. У дослідженнях використано органолептичний, фізичний, фізико-хімічні та розрахункові методи. Вплив різної кількості продукції на фізико-хімічні показники та технологічний процес та якість вихідної продукції. Досліджували фізико-хімічні та технологічні властивості молочного білка, каррагінану, оливкової олії, морквяного порошку, горіхів лісових. Готовий виріб досліджували за фізико-хімічними та органолептичними показниками. Запропоновані науково обґрунтовані розробки сприятимуть організації здорового харчування людей різних конституцій за аюрведичними приписами, дозволять розширити асортимент страв закладів ресторанного господарства.Документ Синергетичні основи сталого інноваційного розвитку харчової промисловості: концептуальний підхід(2019) Романов, Микола СергійовичНаукове видання, в якому концептуально узагальнені синергетичні основи сучасної галузевої моделі сталого розвитку інноваційного спрямування у контексті загальних принципів та положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, оновлених цілей Глобальної стратегії сталого розвитку на період до 2030 року з врахуванням сучасних тенденцій поширення моделей технологічного синергізму четвертої промислової революції (Індустрія 4.0). Розглядається базова галузева синергетична модель сталого розвитку інноваційного спрямування як методологічна цілісність інноваційних моделей: інноваційної інтеграції науки, освіти, підприємництва; інноваційної екологізації життєвих циклів продукції, їх інноваційного технологічного синергізму; кластерних інноваційних моделей, стратегій; синергетичних моделей інноваційної компетентності галузевих фахівців, тощо. Для дослідників галузевих проблем інноваційного розвитку; магістерського рівня освіти за профілем галузевого інноваційного менеджменту.Документ Анотований перелік охоронних документів співробітників Національного університету харчових технологій (2014-2019)(2019) Українець, Анатолій Іванович; Жарова, Світлана Іванівна; Кушнір, Олена Володимирівна; Корсун, Лариса ПетрівнаДокумент Анотований перелік охоронних документів співробітників Національного університету харчових технологій (2014-2019)(2019) Українець, Анатолій Іванович; Жарова, Світлана Іванівна; Кушнір, Олена Володимирівна; Корсун, Лариса ПетрівнаДокумент Визначення збитків, завданих неправомірним використанням прав на об’єкти інтелектуальної власності(2018) Андрощук, Георгій Олександрович; Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Прохоров-Лукін, Григорій Вікторович; Шульпін, Ігор ЛеонідовичМетодичні рекомендації призначені для визначення розміру збитків, які необхідно відшкодувати власнику прав інтелектуальної власності правопорушником як у випадку договірних зобов'язань, так і у випадку виникнення не договірної (деліктної) відповідальності при неправомірному використай прав на об'єкти інтелектуальної власності. Їх можна розглядати як перша наукова спроба теоретико-методичного підходу до визначення розміру збитків, завданих неправомірним використанням прав на об'єкти права інтелектуальної власності з одночасним узагальненням найбільш поширених ситуацій, з якими зустрічається судова практика. Вони враховують теоретичні аспекти теорії права та економіки у сфері інтелектуальної власності, які пов'язані з неправомірним використанням інтелектуальної власності. Методичні рекомендації можуть бути використані працівниками МВС та прокуратури, суддями, слідчими, судовими експертами, державними інспекторами з питань інтелектуальної власності, оцінювачами та іншими особа» які мають відношення до сфери інтелектуальної власності.Документ Оборотное водоснабжение сахарных заводов(1989) Сорокин, Анатолий ИвановичОписаны характерные для сахарных заводов системы производственного водоснабжения с оборотным использованием воды, а также смешанные системы. Изложены методы измерения расхода воды в самотечных коллекторах и трубопроводах, в напорных трубопроводах. Sugar factories typical of industrial water supply systems with recycled water, as well as mixed systems, are described. Methods for measuring water flow in gravity collectors and pipelines, in pressure pipelines are described.