05.13.07 - Автоматизація процесів керування

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7251

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Сценарно-синергетичне управління матеріальними потоками технологічного комплексу цукрового заводу
    (2017) Сич, Марина Анатоліївна
    Дисертація присвячена питанням підвищення ефективності цукрового виробництва шляхом створення автоматизованої системи керування матеріальними потоками технологічного комплексу цукрового заводу. Проведено аналіз технологічних процесів цукрового виробництва як складної організаційно-технічної системи з позиції нелінійної динаміки. В результаті встановлено переміжність в розвитку об’єкта, його самоорганізацію через виникнення дисипативних просторово-часових хаотичних структур. Виявлено наявність інваріантних багатообразів-атракторів в просторі параметрів порядку. На основі факторно-цільового та ситуаційного аналізу розроблені сценарії керування процесами виробництва цукру. Dissertation is devoted to improving the efficiency of the sugar production through the creation of automated control system of the technological complex’s material flows of the sugar refinery. The analysis of the sugar production processes as a complex organizational and technical system from the perspective of nonlinear dynamics was made. As a result, the intermittence of the object and its emergence through the self-organization of dissipative spatial-temporal chaotic structures are established. The presence of attractors in the space of order parameters is discovered. On the basis of factor-objective and situational analysis the scenarios of process control of sugar production are developed.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизоване управління технологічним комплексом виробництва пива
    (2010) Місюра, Максим Дмитрович
    Розглядаються математичні моделі основних технологічних процесів виробництва пива з позицій системного аналізу та синергетики, їх дослідження, що дало змогу виявити системні тенденції поведінки об’єкта в умовах зовнішніх та внутрішніх флуктуацій. The mathematical model of the basic process of beer from the perspective of systems analysis and synergetics, their research, allowing us to detect trends in system behavior of objects in the external and internal fluctuations.