Депоновані рукописи
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7551
Переглянути
Документ Тепломасообмін у пекарній камері тунельної печі на початковій стадії випікання подового хліба(2023) Дудко, Сергій ДмитровичУ роботі розглянута задача розрахунку характеристик тепломасообмінних процесів, що відбуваються на початку процесу випікання – в зоні гігротермічного оброблення (ГТО) тістових заготовок подових хлібобулочних виробів, які випікаються в печі з тунельною пекарною камерою. Наведена чисельна енергетична характеристика процесу парозволоження поверхні виробів, описані закономірності розподілу технологічної пари в парозволожувальному пристрої, запропонована модель вентиляційних процесів та урахування вентиляційних потоків у тепловому балансі зони ГТО, розрахований теплообмін нижнього нагрівного каналу печі з середовищем зони ГТО та тістовими заготованками на поду печі. Розраховані значення складових теплового балансу для зони ГТО. Розрахунки виконані на прикладі круглого подового хліба масою 1 кг. Отримані результати дають змогу аналізувати енергетичні потоки, що мають бути забезпечені конструкцією і налаштуванням печі для відтворення оптимального режиму випікання. Викладені рекомендації, які можуть бути корисними проектувальникам при конструюванні тунельних хлібопекарських печей нових типів, а також операційному персоналу для оптимізації налаштувань діючих печей.