Курси та конспекти лекцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7502

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Цивільний захист
    (2015) Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Конспект лекцій для вивчення нормативної навчальної дисципліни "Цивільний захист" розроблено відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра (спеціаліста) усіх напрямів підготовки денної та заочної форм навчання. Викладено основні відомості з правових та організаційних питань цивільного захисту, заходам по запобіганню та реагуванню на надзвичайні ситуації, ліквідації наслідків зараження радіоактивними, небезпечними хімічними та біологічними речовинами, організації і проведенні рятувальних і інших невідкладних робіт на підприємствах харчової промисловості. Lecture for studying regulatory discipline "Civil protection" is developed according to the educational and vocational training programs for all areas of training full-time and distance learning. The basic information on legal and organizational issues of civil protection measures to prevent and respond to emergencies, liquidation of consequences of radioactive contamination, hazardous chemical and biological agents, the organization and carrying out rescue and other urgent works in the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Цивільна оборона
    (2008) Гуць, Віктор Степанович; Яцюк, Микита Мефодійович; Прокопенко, Олександр Іванович; Пелих, Володимир Максимович; Солдатенко, Ольга Олександрівна
    Розглянуті питання підготовки об’єктів промислового комплексу до їх стійкої роботи в умовах надзвичайних ситуацій в мирний час. Стійкість функціонування об’єктів харчової промисловості базується на збереженні технологічного обладнання, регулярного забезпечення якісною сировиною виробництва, розробкою і впровадженням інженерно-технічних заходів цивільного захисту. Приведено сучасні оцінки стійкості елементів об’єктів громадської діяльності в надзвичайних ситуаціях, визначено необхідні заходи щодо їх підвищення шляхом інженерного захисту. The questions of preparation of industrial complex for their stable operation in emergencies in peacetime. The stability of the functioning of the food industry is based on maintaining technological equipment, regular maintenance of quality raw materials production, development and implementation of engineering activities of civil protection. Powered assess the stability of modern elements objects of public activities in emergency situations determined necessary measures to increase by artificial protection.