05.18.02 - Технологія зернових, бобових, крупяних продуктів і комбікормів, олійних і лубяних культур

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7361

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Технологія харчового продукту із зерна гречки
    (2012) Фурманова, Юлія Петрівна
    У роботі встановлено зміни хімічного складу зерна гречки після оброблення її ЕМП НВЧ. Вперше визначено можливість і доцільність виробництва «легких» гречаних зерен ЕМП НВЧ. Вивчено вплив потужності ЕМП НВЧ на зростання температури зерна гречки. Доведено, що на якість «легких» гречаних зерен впливає не лише температура, але й інтенсивність її наростання. Експериментально встановлено величину усушки зерна гречки при виробництві "легких" гречаних зерен. Встановлено залежність виходу і якості "легких" гречаних зерен від вологості зерна гречки і часу її відволожування; від попередньої підготовки зерна гречки; від її крупності. Встановлено строки зберігання «легких» гречаних зерен з урахуванням різних температурних режимів. Доведено стерилізуючу дію ЕМП НВЧ при обраних режимах оброблення. Науково обґрунтовано та розроблено технологію виробництва «легких» гречаних зерен. Розраховано очікуваний економічний ефект виробництва «легких» гречаних зерен.