Патенти

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 2493
  • Документ
    Прямотечійно-плівковий випарний апарат
    (2020) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Прямотечійно-плівковий випарний апарат складається з розподільчої, парової та сокової камер, розподільчого пристрою cоку, кип'ятильних труб, патрубків підведення та відведення випарюваної рідини, патрубків підведення гріючої пари та відведення неконденсованих газів і конденсату та патрубка відведення вторинної пари. На поверхні кип'ятильних труб виконано гвинтову накатку. Розподільчий пристрій соку являє собою конусоподібну насадку з симетричними та тангенційно розташованими в його стінці отворами
  • Документ
    Склад морозива молочно-овочевого, збагаченого комплексом білків
    (2024) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Винахід стосується складу морозива молочно-овочевого, збагаченого комплексом білків, що містить молочну основу, овочевий наповнювач, стабілізатор, цукор, воду питну, при цьому як молочну основу містить сироватку підсирну, як овочевий наповнювач - пектинвмісне пюре, додатково містить сухе знежирене молоко, комплекс білків, який містить міцелярний казеїн і концентрат сироваткових білків
  • Документ
    Спосіб виробництва морозива сироваткового низьколактозного
    (2024) Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Винахід стосується способу виробництва морозива сироваткового низьколактозного, що включає складання суміші, яка містить воду та цукор, фільтрування, пастеризацію, охолодження суміші, заквашування, сквашування, охолодження та дозрівання суміші за температури 4-6 °C, фризерування, фасування, загартовування, пакування та зберігання, при цьому в складі суміші для морозива додатково використовують β-глюкан вівса у кількості 0,5-1,0 % та відновлену суху підсирну демінералізовану сироватку, яку гідролізують шляхом внесення ферментного препарату β-D-галактозидази-гідролази у кількості 0,1 % та ацидофільної закваски L. acidophilus LYO 50 DCU-S, сквашування сироваткової суміші проводять протягом 4- 6 год за тeмпepaтypи 38-42 °C до моменту досягнення кислотності 55-60 °Т, сквашену сироваткову суміш вносять до суміші для морозива, яка додатково містить стабілізатор та куркумін, на етапі охолодження та піддають дозріванню
  • Документ
    Пристрій для теплового оброблення ковбасних виробів
    (2024) Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович
    Пристрій для теплового оброблення ковбасних виробів складається з теплоізольованої камери з системою підготовки робочої суміші, яка містить осьові вентилятори, калорифери, нагнітаючі повітропроводи, які розташовані вздовж бокових стінок камери, димоходи, повітропроводи для відводу робочої суміші, а також рами з продуктом. В теплоізольованій камері додатково розташована система пульсуючого повітророзподілу, яка складається з вентилятора, механізму перемикання подачі повітряної та димоповітряної суміші в повітропроводи
  • Документ
    Пристрій для подрібнення м'ясної сировини
    (2024) Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Пристрій для подрібнення м’ясної сировини, який містить стрічковий конвеєр, що складається з рами, привідного та натяжного барабанів, ножових голівок з ножами, який відрізняється тим, що стрічка конвеєра виконана з харчового полімеру з напрямними, вздовж стрічки конвеєра над ножовими головками додатково встановлено з’ємний захисний короб
  • Документ
    Пристрій для дезодорації та тонкого подрібнення шлунків забійних тварин
    (2024) Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Пристрій для дезодорації та тонкого подрібнення шлунків забійних тварин, який містить ємність з перемішувальним пристроєм, по внутрішньому контуру ємності встановлені перфоровані трубки для підводу робочого середовища, який відрізняється тим, що перфоровані трубки виконано з отворами прямокутної форми, а на вихідній ділянці перемішувального пристрою додатково розташована камера для тонкого подрібнення з встановленими серповидними ножами
  • Документ
    Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134861)
    (2019) Колодязна, Катерина Сергіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Корисна модель належить до харчової промисловості, зокрема харчоконцентратної галузі, а саме стосується виробництва снекової продукції. Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв.
  • Документ
    Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134860)
    (2019) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Колодязна, Катерина Сергіївна
    Спосіб виробництва чіпсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані білі коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв., причому під час бланшування у воду вносять смакові та ароматичні добавки в кількості 0,1-30,0 % відносно маси продукту. A method for the production of white root vegetable chips, which includes the following: washing, inspection, peeling, cutting, drying, cooling, packaging, which differs in that the cut white root vegetables are blanched at a temperature of 50...110 °C for 1...15 minutes, and during blanching, flavouring and aromatic additives are added to the water in the amount of 0.1-30.0% by weight of the product.
  • Документ
    Низькотемпературна термоелектрична сушарка (Патент на корисну модель № 147228)
    (2021) Потапський, Олександр Володимирович; Фесюн, Сергій Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина Михайлівна
    Низькотемпературна термоелектрична сушарка містить теплоізольовану камеру з поярусно розташованими в ній металевими полицями, на яких розташовуються лотки з продуктом, один нагнітач, випускний отвір, тракт циркуляції сушильного агента, охолоджувач-підсушувач, виконаний у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який розміщено в потоці повітря, патрубок відведення конденсату. Металеві полиці є суцільними та виконують функцію тепловідвідних пластин, прикріплених до них з нижньої сторони термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі ефекту Пельтьє. В просторі між рядами полиць встановлені конденсатозбірні лотки, до яких приєднані патрубки відведення конденсату. Додатково встановлено модуль регулювання струму та температури.
  • Документ
    Багатозональна термоелектрична сушарка (Патент на корисну модель № 147229)
    (2021) Потапський, Олександр Володимирович; Фесюн, Сергій Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина Михайлівна
    Багатозональна термоелектрична сушарка містить теплоізольовану камеру з поярусно розташованими в ній металевими полицями, на яких розташовуються лотки з продуктом, охолоджувач-підсушувач, виконаний у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який розміщено в потоці повітря, патрубок відведення конденсату. Металеві полиці є суцільними та виконують функцію тепло відвідної пластини прикріплених до них з нижньої сторони термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі ефекту Пельтьє. В просторі між рядами полиць встановлені конденсатозбірні лотки з приєднаними патрубками відведення конденсату, які є горизонтальними роздільними перегородками простору теплоізольованої камери. Біля кожної полиці встановлено нагнітач, додатково встановлюється модуль регулювання струму та температури.
  • Документ
    Спосіб виробництва ферментованого напою подовженого терміну зберігання
    (2023) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Дулька, Ольга Степанівна
    Спосіб виробництва ферментованого напою подовженого терміну зберігання включає стадії приготування поживного розчину та його зброджування культурою чайного гриба Medusomyces gisevii для одержання збродженої рідини визначених значень вмісту сухих речовин та кислотності, фасування, коркування, доброджування та дозрівання напою у споживчій тарі, який відрізняється тим, що фасування здійснюють при залишковій кількості сухих речовин 2,5...10,5 %, кислотності 2,0...8,0 см3 розчину NaOH конц. 1 моль/дм3 на 100 см3 напою у тару, яка містить іммобілізаційний матеріал, розміщений по висоті напою у співвідношенні його об’єму до об’єму матеріалу як 1 до 1х10-2...1х10-4
  • Документ
    Спосіб отримання солоду з голозерного вівса
    (2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина Миколаївна; Марущак, Герман Русланович; Коберніцька, Аліна Олександрівна
    Спосіб отримання солоду із голозерного вівса включає сортування, миття, дезінфекцію,замочування при температурі води для замочування 12-20 °C, солодорощення вівса протягом5-6 діб при вологості 41-42 %, температурі пророщування від 15 до 18 °C, висушування довологості 5-7 %, відбивання паростків. Спочатку проводять очищення вівса від зернових ісміттєвих домішок, замочування проводять до вологості 41-43 %, тривалість замочування 20-26год., пророщування вівса протягом 3-5 діб, висушування солоду проводять при поступовомупідвищенні температури сушильного агента від 40 до 75 °C, протягом 22-24 год. Зберіганняпроводять шість тижнів для завершення всіх біологічних процесів у сухому солоді
  • Документ
    Закруточний механізм для загортання виробів у перекрутку (Патент на винахід №126738)
    (2023) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Мироненко, Світлана Михайлівна
    Закруточний механізм належить до автоматів для загортання цукерок в перекрутку на підприємствах харчової промисловості. The twisting mechanism belongs to the machines for wrapping candies in twists at food industry enterprises.
  • Документ
    Пристрій для здійснення періодичного повороту вала стола фасувальної машини-автомата на задані кут та час вистою (Патент на винахід №109337)
    (2015) Любімов, Валерій Михайлович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Легун, Анастасія Валеріївна
    Винахід належить до пристроїв, які призначені для здійснення періодичного повороту вала стола машини-автомата при фасуванні харчових продуктів у споживчу тару, а також можуть бути використані в хімічній, фармацевтичній та інших галузях промисловості.
  • Документ
    Лінія для виготовлення пет-пляшок (Патент на винахід №109545)
    (2015) Волчко, Анатолій Іванович; Волчко, Андрій Анатолійович; Дубовик, Євгеній Сергійович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Пристрій належить до засобів для виготовлення пустотілих виробів типу пластикових місткостей для рідин методом роздування з витягуванням попередньо нагрітих преформ із поліетилентерефталату. The device belongs to the means for manufacturing hollow products such as plastic containers for liquids by blow molding with the extraction of preheated polyethylene terephthalate preforms.
  • Документ
    Поворотний пневмоциліндр (Патент на винахід №112815)
    (2016) Любімов, Валерій Михайлович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Шевченко, Андрій Олександрович
    Винахід належить до поворотного пневмоциліндра і призначений для реалізації обертального і коливального руху в різних приводах обладнання та машин. The invention relates to a rotary pneumatic cylinder and is intended for realization of rotational and oscillatory motion in various drives of equipment and machines.
  • Документ
    Пристрій для дозування легкоплинних сипких продуктів (Патент на корисну модель №112637)
    (2016) Гавва, Олександр Миколайович; Павлюк, Андрій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Деренівська, Анастасія Василівна
    Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме до дозувально-фасувальних пристроїв пакувального обладнання. Може бути використаний для технологічного процесу пакування на підприємствах харчової галузі.
  • Документ
    Закруточний механізм для загортання виробів у перекрутку (Патент на винахід №114850)
    (2017) Любімов, Валерій Михайлович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Маслянко, Андрій Миколайович
    Закруточний механізм належить до автоматів для загортання цукерок в перекрутку на підприємствах харчової промисловості.
  • Документ
    Кутер-мішалка (патент на корисну модель №94934)
    (Державна служба інтелектуальної власності України, 2014) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Пащенко, Богдан Сергійович
    Кутер-мішалка складається з корпусу, діжі з місильними спіральними шнеками всередині, кутера, що під'єднаний до торця мішалки з ножами на приводному валу та торцевої кришки. Кришка мішалки та торцева кришка кутера приєднуються герметично та забезпечені системою вакуумування.
  • Документ
    Спосіб очищення стічних вод від сполук хрому (патент на корисну модель №133928)
    (2019) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній Васильович; Бойко, Юрій Іванович; Пащенко, Богдан Сергійович
    Заявлений спосіб очищення стічних вод від сполук хрому в потоці, в якому розміщують тіла обтікання - кавітатори. Операцію нейтралізації здійснюють в зоні дії кавітації. Реагент підводять в зону дії кавітації через кавітатор в кількості 1,25±0,5 г на 1 л оброблюваної води.