Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 116262)(2017) Іжевська, Орися Петрівна; Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія ВікторівнаПатент на корисну модель. В основу корисної моделі поставлена задача створити хліб з підвищеною біологічною цінністю з пшеничного борошна першого сорту з додаванням шроту насіння льону. Згідно з корисною моделлю, для збагачення виробу фізіологічно-функціональними інгредієнтами, до пшеничного борошна додають шрот насіння льону, суху пшеничну клейковину, солодовий екстракт, аскорбінову кислоту. Запропонований склад забезпечує отримання виробів хорошої якості з підвищеною біологічною цінністю, високим вмістом харчових волокон, які сприяють покращанню стану здоров'я завдяки позитивній дії на процеси пов'язані з функціонуванням шлунково-кишкового тракту. Patent for utility model. The basis of the useful model is the task of creating bread with an increased biological value of wheat flour of the first grade with the addition of sunflower seeds of flax. According to a useful model, for the enrichment of the product with physiological-functional ingredients, to the wheat flour add a swab of flaxseed, dry wheat gluten, malt extract, ascorbic acid. The proposed composition ensures the receipt of products of good quality with high biological value, high content of food fibers, which contribute to the improvement of health due to the positive effect on processes associated with the functioning of the gastrointestinal tract.Документ Білково-гречаний хліб (Патент на винахід № 104226)(2014) Гордієнко, Тетяна Вадимівна; Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра ІванівнаЗапропоновано рецептуру білково-гречаного хліба. Білково-гречаний хліб містить борошно, суху пшеничну клейковину, дріжджі, сіль йодовану харчову, олію соняшникову та гречані пластівці. Рецептура забезпечує отримання хліба з добрими органолептичними показниками, високим вмістом білка, харчових волокон, мінеральних речовин і вітамінів. The composition of protein- buckwheat bread is proposed. Protein-buckwheat bread comprises flour, dry wheat gluten, yeast, iodinated edible salt, sunflower oil and buckwheat flakes. The recipe is ensures bread production with good organoleptic evaluation, high proteins content, dietary fibers, mineral substances and vitamins.Документ Білково-вівсяний хліб (Патент на корисну модель №76220)(2012) Кривенда, Ірина Олександрівна; Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра ІванівнаПатент на корисну модель. Запропоновано рецептуру білково-вівсяного хліба. Білково-вівсяний хліб містить борошно, суху пшеничну клейковину, дріжджі, сіль йодовану харчову, олію соняшникову та гречані пластівці. Рецептура забезпечує отримання хліба з гарними органолептичними показниками, високим вмістом білка, харчових волокон, мінеральних речовин і вітамінів.Документ Білково-гречаний хліб (Патент на корисну модель №75423)(2012) Гордієнко, Тетяна Вадимівна; Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра ІванівнаПатент на корисну модель. Запропоновано рецептуру білково-гречаного хліба. Білково-гречаний хліб містить борошно, суху пшеничну клейковину, дріжджі, сіль йодовану харчову, олію соняшникову та гречані пластівці. Рецептура забезпечує отримання хліба з добрими органолептичними показниками, високим вмістом білка, харчових волокон, мінеральних речовин і вітамінів.Useful model patent. The composition of protein- buckwheat bread is proposed. Protein-buckwheat bread comprises flour, dry wheat gluten, yeast, iodinated edible salt, sunflower oil and buckwheat flakes. The recipe is ensures bread production with good organoleptic evaluation, high proteins content, dietary fibers, mineral substances and vitamins.Документ Хліб з оздоровчими властивостями (Патент на винахід № 84809)(2007) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса АнатоліївнаПатент на винахід. Як борошно запропоновано використовувати пшеничне борошно високого виходу підвищеної дисперсності, до якого додають вівсяні пластівці, суху пшеничну клейковину, ферментативноактивне соєве борошно, олію, ядро соняшника, кмин, закваску-підкислювач. Рецептура забезпечує отримання хліба з добрими органолептичним показниками та оздоровчими властивостями завдяки високому вмісту харчових волокон. Patent for an invention. Wheat high-extraction flour of increased particle fineness is used as the flour. It is supplemented with oatmeals, dry wheat gluten, soybean meal with enzymatic activity, oil, sunflower kernels, caraway seeds, an acidifying starter. The recipe is ensures bread production with good organoleptic evaluation and curative properties due to the high content of dietary fiber.Документ Хліб з оздоровчими властивостями (Патент на корисну модель № 28129)(2007) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса АнатоліївнаПатент на корисну модель. Як борошно запропоновано використовувати пшеничне борошно високого виходу підвищеної дисперсності до якого додають вівсяні пластівці, суху пшеничну клейковину, ферментативноактивне соєве борошно, олію, ядро соняшника, кмин, закваску-підкислювач. Рецептура забезпечує отримання хліба з гарними органолептичними показниками та оздоровчими властивостями завдяки високому вмісту харчових волокон. Useful model patent. Wheat high-extraction flour of increased particle fineness is used as the flour. It is supplemented with oatmeals, dry wheat gluten, soybean meal with enzymatic activity, oil, sunflower kernels, caraway seeds, an acidifying starter. The recipe is ensures bread production with good organoleptic evaluation and curative properties due to the high content of dietary fiber.Документ Хліб покращеної якості (Патент на винахід № 85472)(2007) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса АнатоліївнаПатент на винахід. Хліб з суцільнозмеленого зерна пшениці містить пшеничне борошно високого виходу підвищеної дисперсності, суху пшеничну клейковину, ферментативноактивне соєве борошно, олію соняшникову, закваску-підкислювач. Технічним результатом винаходу є отримання хліба з високими показниками пористості та формостійкості, з еластичною м'якушкою, гладкою випуклою поверхнею. Хліб характеризується високим вмістом харчових волокон, суха пшенична клейковина і соєве борошно додатково збагачують його білками і подовжують термін збереження ним свіжості. Patent for an invention. A bread of ground whole wheat grain comprises wheat flour of high output of increased dispersion, dry wheat gluten, enzymatically active soybean flour, sunflower oil, an acidifying starter. The technical result of the invention is in obtaining the bread with high porousness indices and form stability, with elastic crumb, the smooth concave surface. The bread is characterized by a high content of dietary fiber, the dry wheat gluten and soybean flour additionally enrich the bread with proteins and prolong the term of preserving the freshness thereby.Документ Хліб покращеної якості (Патент на корисну модель № 28128)(2007) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса АнатоліївнаПатент на корисну модель. Хліб з суцільнозмеленого зерна пшениці містить пшеничне борошно високого виходу підвищеної дисперсності, суху пшеничну клейковину, ферментативноактивне соєве борошно, олію соняшникову, закваску-підкислювач. Технічним результатом винаходу є отримання хліба з високими показниками пористості і формостійкості, з еластичною м'якушкою, гладкою випуклою поверхнею. Хліб характеризується високим вмістом харчових волокон, суха пшенична клейковина і соєве борошно додатково збагачують його білками і подовжують термін збереження ним свіжості. Useful model patent. A bread of ground whole wheat grain comprises wheat flour of high output of increased dispersion, dry wheat gluten, enzymatically active soybean flour, sunflower oil, an acidifying starter. The technical result of the invention is in obtaining the bread with high porousness indices and form stability, with elastic crumb, the smooth concave surface. The bread is characterized by a high content of dietary fiber, the dry wheat gluten and soybean flour additionally enrich the bread with proteins and prolong the term of preserving the freshness thereby.