Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Склад соусу (патент на корисну модель №138732)(2019-01-10) Точкова, Оксана Василівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія ВіталіївнаСклад соус має яблучне пюре, цукор, прянощі та наповнювач. Додатково використовують перець болгарський жовтий. Як наповнювач застосовують кедрові горіхи. Як прянощі містить суміш часнику, кропу, гвоздики.Документ Спосіб виробництва соусу (патент на корисну модель №138733)(2019-01-10) Точкова, Оксана Василівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія ВіталіївнаВ основу корисної моделі поставлена задача підвищення біологічної цінності соусу плодового за рахунок збагачення його вітаміном С та високопоживними рослинними компонентами для підвищення харчової цінності, а також розширення асортиментного ряду продукції зі збереженням високих органолептичних показників. Спосіб виробництва соусу включає підготовку плодової сировини, бланшування парою, протирання, змішування компонентів рецептури, термічну обробку. Як плодову основу використовують чорну смородину, яку бланшують парою протягом 3-4 хв., вносять подрібнені петрушку та імбир, цукор. Як термічну обробку використовують пастеризацію за температурою 75…80 °C протягом 10…12 хвилин при перемішуванні, охолоджують та перетирають через сито. Додають попередньо оброблені кедрові горіхи, піддані волого-тепловій обробці, у кількості 7-8 % від маси продукту.