Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб одержання варених ковбас (Патент на корисну модель № 124084)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Літвяк, Владімір Владіміровіч; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Ловкіс, Зєнон ВалєнтіновічКорисна модель належить до м'ясної галузі харчової промисловості і, зокрема, до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу одержання варених ковбас збагачених йодом з можливістю регулювання білково-вуглеводно-вітамінно-мінерального статусу, ефективна профілактика йододефіцита й оптимізація йодного обміну в організмі людини за рахунок екструдованих харчосмакових компонентів і біологічно активної добавки для профілактики йодного дефіциту й, як наслідок цього, одержання різноманітного асортименту варених ковбасних виробів, збагачених йодом з підвищеними показниками харчової й біологічної цінності. The utility model belongs to the meat industry of the food industry and, in particular, to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing a method of obtaining cooked sausages enriched with iodine with the ability to regulate protein-carbohydrate-vitamin-mineral status, effective prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in humans through extruded food ingredients and biologically active additives. as a consequence, obtaining a wide range of cooked sausages, enriched with iodine with high food and biological prices spine.Документ Біологічно активна добавка до їжі «Декстрайод» для профілактики йодного дефіциту (Патент на винахід № 117697)(2018) Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Кравченко, Віктор ІвановичВинахід належить до харчової промисловості, а саме до біологічно активних добавок до їжі, і може бути використана для виробництва біологічно активних добавок (БАД) до їжі і функціональних продуктів харчування, що містять БАД. Задачею, на вирішення якої направлений винахід спрямована на профілактику йододефіциту та оптимізацію йодного обміну в організмі людини. The invention relates to the food industry, namely to biologically active food additives, and can be used for the production of biologically active food additives (BAA) and functional foods containing dietary supplements. The problem to be solved by the invention is aimed at the prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in the human body.Документ Спосіб одержання вареної ковбаси (Патент на винахід № 117433)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Литвяк, Володимир Володимирович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Ловкіс, Зєнон ВалєнтіновічВинахід належить до м'ясної галузі харчової промисловості і, зокрема, стосується виробництва варених ковбас. задачею, на вирішення якої спрямований даний винахід, є розробка способу одержання варених ковбас, збагачених йодом з можливістю регулювання білково-вуглеводно-вітамінно-мінерального статусу, ефективна профілактика йододефіциту й оптимізація йодного обміну в організмі людини за рахунок екструдованих харчосмакових компонентів і біологічно активної добавки для профілактики йодного дефіциту й, як наслідок цього, одержання різноманітного асортименту варених ковбасних виробів, збагачених йодом з підвищеними показниками харчової й біологічної цінності. The invention relates to the meat industry of the food industry and, in particular, relates to the production of cooked sausages. the problem to be solved by the present invention is to develop a method of obtaining cooked sausages enriched with iodine with the ability to regulate protein-carbohydrate-vitamin-mineral status, effective prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in humans through extruded food ingredients and biodegradable ingredients. prevention of iodine deficiency and, as a consequence, obtaining a wide range of cooked sausages, enriched with iodine with high levels of food and biol of universal value.Документ Біологічно активна добавка «Декстрайод» для профілактики йодного дефіциту (Патент на корисну модель № 114818)(2017) Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Кравченко, Віктор ІвановичКорисна модель належить до харчової промисловості, а саме до біологічно активних добавок до їжі, і може бути використана для виробництва біологічно активних добавок (БАД) до їжі і функціональних продуктів харчування, що містять БАД. Дана корисна модель спрямована на профілактику йододефіциту та оптимізацію йодного обміну в організмі людини. The utility model belongs to the food industry, namely to biologically active food additives, and can be used for the production of biologically active food additives and functional foods containing dietary supplements. This useful model is aimed at the prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in the human body.Документ Кюфта по-київськи дієтична (Патент на корисну модель № 86014)(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Полумбрик, Максим Олегович; Денисюк, Алла Павлівна; Коровіна, Марія ВолодимирівнаВ основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури кюфти по-київськи та розширені асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, консистенція і пластичність. The basis of the useful model is the task of developing a kyuhta formulation in Kiev and an extended assortment of manufactured products in improving the quality of the target product, in particular, organoleptic parameters such as taste, consistency and ductility.