Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Булочка «Кокосик» (патент на корисну модель № 130415)
    (2018) Фалендиш, Наталія Олексіївна; Шиян, Галина Миколаївна
    В основу винаходу поставлена задача розробити булочку із борошна пшеничного першого сорту з лікувально-профілактичними властивостями шляхом внесення до рецептури кокосового борошна та фітоекстракту чебрецю. Це дає можливість розширити асортимент виробів оздоровчого характеру, з підвищеним вмістом харчових волокон, мінеральних речовин та вітамінів. Розроблений виріб також містить ефірні олії та флавоноїди. Якість готових виробів відповідає вимогам нормативної документації.The basis of the invention is the task to develop a bun of wheat flour of the first grade with therapeutic and prophylactic properties by adding coconut flour and thyme phytoextract to the recipes. This makes it possible to expand the range of health-improving products, with a high content of dietary fiber, minerals and vitamins. The developed product also contains essential oils and flavonoids. The quality of finished products meets the requirements of regulatory documents.
  • Ескіз
    Документ
    Склад рецептури для чіпсів картопляних (Деклараційний патент на винахід № 69266)
    (2004) Ріпка, Наташа Іванівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковальов, Олександр Володимирович
    В роботі запропоновано спосіб виробництва чіпсів картопляних до складу рецептури яких вводять пшеничні висівки, які володіють радіопротекторними та профілактичними властивостями. Експериментально встановлено, що оптимальне дозування висівок пшеничних складає 10 %. Таке дозування забезпечує отримання високоякісного продукту з хорошими органолептичними властивостями. The authors propose a method of production of potato chips in the formulation which is administered wheat bran having radioprotective and preventive properties. Experimentally found that the optimal dose wheat bran is 10%. This dose provides a high-quality product with good organoleptic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Житній хліб (Патент на корисну модель № 47514)
    (2010) Рябкова, Надія Володимирівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Патент на корисну модель. Запропонована рецептура хліба із борошна житнього обдирного та пшеничного другого сорту з додаванням від 3 до 5 % борошна екструдованого житнього. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано доцільність внесення в рецептуру хліба із житньо-пшеничного борошна екструдованого житнього борошна. Запропопоноване співвідношення рецептурних інградієнтів дозволяє отримати хліб високої якості та з подовженим терміном зберігання.