Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва солоних чипсів з моркви (Патент на корисну модель № 156914)
    (2024) Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Писарєв, Максим Григорович; Якименко, Андрій Вікторович
    Спосіб виробництва солоних чипсів з моркви включає калібрування, миття, очищення від шкірки, нарізання, двостадійне сушіння сировини, охолодження та пакування. Нарізану моркву бланшують у розчині кухонної солі концентрацією 5-10 %, при співвідношенні плодів і розчину 1:2, протягом 1-2 хвилин. Висушування моркви на першій стадії відбувається в полі надвисокої частоти при потужності генератора 400-600 Вт до вологості 20-25 %. На другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8,5-10 %
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва чипсів з айви (Патент на корисну модель № 156560)
    (2024) Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Писарєв, Максим Григорович; Якименко, Андрій Вікторович
    Спосіб виробництва чипсів з айви включає миття, інспектування, видалення насіннєвої камери, нарізання, двостадійне сушіння сировини, охолодження й пакування. Нарізану айву бланшують у цукровому сиропі при співвідношенні плодів і сиропу як 1:2, концентрацією сиропу 15-40 % з додаванням 1-5 % лимонної кислоти протягом 1,5-3 хвилин. Висушування айви на першій стадії здійснюють в полі надвисокої частоти при потужності генератора 400-600 Вт до вологості 20-25 %. На другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8-10 %
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва сушеної морської риби ряду тріскоподібних (Патент на корисну модель № 156562)
    (2024) Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Писарєв, Максим Григорович; Якименко, Андрій Вікторович
    Спосіб виробництва сушеної морської риби включає миття, очищення риби від луски і нутрощів, засолювання, сушіння. При цьому використовують рибу з ряду тріскоподібних. Після очищення проводять філетування, різання на шматочки довжиною 5-10 см і шириною 1-2 см, соління проводять в розчині кухонної солі концентрацією 15-20 %. Сушіння проводять двостадійно, причому першу стадію здійснюють в полі надвисокої частоти при потужності генератора 300-500 Вт до вологості 50-55 %, а на другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 30-35 %
  • Ескіз
    Документ
    Низькотемпературна термоелектрична сушарка (Патент на корисну модель № 147228)
    (2021) Потапський, Олександр Володимирович; Фесюн, Сергій Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина Михайлівна
    Низькотемпературна термоелектрична сушарка містить теплоізольовану камеру з поярусно розташованими в ній металевими полицями, на яких розташовуються лотки з продуктом, один нагнітач, випускний отвір, тракт циркуляції сушильного агента, охолоджувач-підсушувач, виконаний у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який розміщено в потоці повітря, патрубок відведення конденсату. Металеві полиці є суцільними та виконують функцію тепловідвідних пластин, прикріплених до них з нижньої сторони термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі ефекту Пельтьє. В просторі між рядами полиць встановлені конденсатозбірні лотки, до яких приєднані патрубки відведення конденсату. Додатково встановлено модуль регулювання струму та температури.
  • Ескіз
    Документ
    Багатозональна термоелектрична сушарка (Патент на корисну модель № 147229)
    (2021) Потапський, Олександр Володимирович; Фесюн, Сергій Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина Михайлівна
    Багатозональна термоелектрична сушарка містить теплоізольовану камеру з поярусно розташованими в ній металевими полицями, на яких розташовуються лотки з продуктом, охолоджувач-підсушувач, виконаний у вигляді охолоджуючих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, який розміщено в потоці повітря, патрубок відведення конденсату. Металеві полиці є суцільними та виконують функцію тепло відвідної пластини прикріплених до них з нижньої сторони термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі ефекту Пельтьє. В просторі між рядами полиць встановлені конденсатозбірні лотки з приєднаними патрубками відведення конденсату, які є горизонтальними роздільними перегородками простору теплоізольованої камери. Біля кожної полиці встановлено нагнітач, додатково встановлюється модуль регулювання струму та температури.