Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва масляної пасти (Патент України на винахід № 125303)(2022) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Миколів, Іван МихайловичВинахід стосується способу виробництва масляної пасти, який включає отримання високожирних вершків, їх нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, при якому проводять отеплення отриманого вершкового масла шляхом термостатування при температурі 20-24 °C до досягнення температури всередині моноліту вершкового масла 10-12 °C, причому процес приготування стабілізаційної композиції для масляної пасти проводять змішуванням сухих компонентів із попередньо підігрітим до температури 38-42 °C знежиреним молоком або маслянкою, або молочною сироваткою, після чого суміш нагрівають при постійному перемішуванні до температури 78-82 °C, а потім охолоджують до температури 18-22 °C, фільтрують і доохолоджують до температури 10-12 °C, потім проводять внесення стабілізаційної композиції для масляної пасти в отримане вершкове масло, механічну обробку протягом 10-14 хв при температурі 20-24 °C, фасування, термостатування масляної пасти при температурі 0-5 °C протягом 24-72 год.Документ Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці (Патент на винахід № 124540)(2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь МиколайовичСпосіб зберігання яблучних снеків в упаковці, включає розміщення продуктів у ній, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого UA 124540 C2 6 сорту та герметизацію упаковки. Упаковка являє собою зовнішню та внутрішню упаковку, зовнішню упаковку виконують у вигляді металевої банки циліндричної форми з капроновою кришкою, всередині якої розміщено яблучні снеки, запаковані в плівку, яка є внутрішньою упаковкою, видалення повітря здійснюють з внутрішньої упаковки за допомогою вакууму. Об'єм цієї упаковки заповнюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %, та розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, при цьому банку виконують з тонкої білої жерсті товщиною 0,2-0,5 мм, яку з внутрішньої сторони покривають шаром лаку, а плівка має від 2 до 10 шарів і містить в своєму складі алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.Документ Спосіб зберігання яблучних снеків (Патент на винахід № 124390)(2020) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь МиколайовичСпосіб зберігання яблучних снеків включає розміщення продуктів в упаковці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію упаковки. Видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %. В упаковці розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, а упаковку виконують з комбінованої плівки, в складі якої міститься поліетилентерефталат, алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.