Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Адсорбер для очищення цукрових сиропів пастою адсорбента (Патент на корисну модель № 145593)(2020) Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор МиколайовичАдсорбер для очищення цукрових сиропів пастою адсорбента, що включає циліндричний корпус з фільтром у нижній частині і патрубки для подачі неочищеного сиропу і виходу суміші знебарвленого сиропу з залишками відпрацьованої пасти, який відрізняється тим, що в центрі корпуса апарата розміщена вертикальна циліндрична вставка з зануреним верхнім краєм, у нижню частину якої насосом через проточний гідродинамічний кавітаційний пристрій і розміщену за дифузором пристрою розширену ділянку трубопровода подається очищуваний продукт, паста підводиться у центральний проточний отвір кавітатора, а фільтр попереднього очищення розміщений коаксіально між циліндричною вставкою і корпусом апарата над вихідним патрубком продукту. Adsorber for cleaning sugar syrups with adsorbent paste, including cylindrical body with a filter at the bottom and nozzles for feeding the raw syrup and the mixture discolored syrup with the remnants of waste paste, which is characterized in that in the center the body of the device has a vertical cylindrical insert with a submerged upper edge, in the lower part of which is pumped through a flowing hydrodynamic cavitation device and the extended section of the pipeline placed behind the diffuser of the device is fed to the cleaned product, the paste is fed into the central flow hole of the cavitator, and the pre-filter cleaning is placed coaxially between the cylindrical insert and the housing of the apparatus above the original product pipe.Документ М'ясний паштет "оздоровчий" для діабетиків ( Патент на корисну модель № 120626 )(2017) Топчій, Оксана Анатоліївна; Тарасюк, Олена Андріївна; Гончаренко, Таїса ЮріївнаВведення м'ясної сировини - м'яса курячого - менше 35 % погіршує органолептичні показники та збалансованість амінокислотного складу за рахунок зменшення відсотку тваринних білків у рецептурі, а більше 37 % не доцільно з точки зору собівартості; печінки курячої менше 14 % погіршує органолептичні показники та збалансованість амінокислотного 40 складу, а більше 17 % не доцільно з точки зору собівартості та надання продукту масткої консистенції.Документ М'ясний паштет для діабетичного харчування ( Патент на корисну модель № 111336 )(2016) Топчій, Оксана Анатоліївна; Тарасюк, Олена АндріївнаКомпозиція функціонального призначення застосовується при приготуванні харчових продуктів, при профілактичному і терапевтичному лікуванні для зниження цукру в крові дітей, хворих на цукровий діабет, а також для стимулювання роботи кишечнику клітковиною, що міститься у насінні. Functional composition is used in the preparation of food products, in prophylactic and therapeutic treatment for the reduction of blood sugar in children suffering from diabetes mellitus, as well as for stimulating the intestinal activity of cellulose contained in the seed.Документ Паштет низькокалорійний (Патент на корисну модель № 89169)(2014) Топчій, Оксана Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Федоренко, Дмитро Віталійович; Сизоненко, Дмитро ЮрійовичВ основу корисної моделі поставлена задача - розробити рецептуру паштету низькокалорійного з високими функціонально-технологічними властивостями. Технічний результат, який може бути отриманий при здійсненні корисної моделі, полягає в розширенні асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, колір, консистенція і пластичність та покращенні мікроелементного складу продукту. Невисока калорійність паштету дозволила перевести його в розряд дієтичних продуктів, призначених для профілактичного харчування. The goal of the utility model is to develop a low-calorie paste with high functional and technological properties. The technical result that can be obtained in implementing a utility model is to expand the product range to improve the quality of the target product, in particular, the organoleptic parameters such as taste, color, consistency and plasticity, and the improvement of the micro-element composition of the product. The low calorie content of the paste has allowed it to be transferred to the category of dietary products intended for preventive nutrition.Документ Паштет м'ясний запечений "Особливий"(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген Олександрович; Тимченко, Денис ОлексійовичВ основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету м'ясного запеченого функціонального призначення з підвищеним вмістом ПНЖК. Технічний результат, який може бути отриманий при здійсненні корисної моделі, полягає в розширенні асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, консистенція і пластичність. The basis of the useful model is the task of developing a recipe for meat of baked baked functional apples with a high content of PUFA. The technical result that can be obtained when implementing a utility model is to expand the range of products produced in order to improve the quality of the target product, in particular organoleptic parameters such as taste, consistency and ductility.Документ Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570)(2002) Бандуренко, Галина Михайлівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Чук, Володимир Васильович; Свінціцька, Анна ІванівнаСпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storageДокумент Сатуратор цукрового розчину ( Патент на винахід №101984)(2013) Салманов, Ігор Сарханович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро МиколайовичЗаявлений сатуратор цукрового розчину виконаний у вигляді циліндричного корпусу з розширеною верхньою частиною і конічним днищем, з патрубками для підведення цукрового розчину в циліндричний корпус вище рівня переливного ящика та для відведення обробленого розчину з нижньої частини конічного днища через переливний ящик, та з патрубками для підведення сатураційного газу в конічне днище сатуратора і відведення відпрацьованого газу з розширеної верхньої частини сатуратора. Всередині циліндричного корпусу та конічного днища сатуратора цукрового розчину додатково виконана гумова вставка. Верхня частина гумової вставки прикріплена по периметру вище рівня переливного ящика до внутрішньої поверхні циліндричного корпусу сатуратора, а нижня частина - до конічного днища вище патрубків підведення сатураційного газу в конічне днище таким чином, що між внутрішніми поверхнями циліндричної частини сатуратора і конічного днища та додатково виконаною гумовою вставкою утворена камера. Камера має знизу патрубок для підведення сатураційного газу, а зверху - патрубок для його відведення з камери, що з'єднаний з патрубком для підведення сатураційного газу в конічне днище сатуратора. Всередині камери розміщенні металеві кільця, які прикріплені до внутрішньої поверхні циліндричного корпусу. Claimed saturator sugar solution is designed as a cylindrical body with an extended top and conical bottom, with pipes for supply of sugar solution in a cylindrical casing above the overflow box and processed for removal of the solution from the bottom of the conical bottom through the overflow box and pipes for the supply of carbonation gas in the conical bottom of the saturator and the flue gas from the extended upper saturator. Inside the cylindrical body and a conical bottom saturator sugar solution additionally made rubber insert. The upper part of the rubber insert is attached to the perimeter above the overflow box to the inner surface of the cylindrical body saturator, and the lower part - in a conical bottom up nozzle supply carbonation gas conical bottom so that between the inner surfaces of cylindrical and conical bottom of the saturator and additionally performed a rubber insert formed chamber. The camera has a bottom outlet for supplying gas carbonation, and top - outlet for his removal from the chamber, which is connected to a pipe for supplying gas in carbonation conical bottom of the saturator. Inside the chamber placed metal rings that are attached to the inner surface of the cylindrical body.Документ Спосіб визначення оптимальної концентрацій крохмалю в клейстері (Патент на корисну модель № 6673)(2005) Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Мельник, Оксана ЮріївнаДеклараційний патент на винахід. Спосіб визначення оптимальної концентрації крохмалю в клейстері, який включає приготування водних розчинів крохмалю різних концентрацій, заварювання крохмальних клейстерів, вимірювання фізичних характеристик отриманих суспензій, побудову кривих за результатами вимірювання, який відрізняється тим, що в кожному з отриманих клейстерів визначають концентрацію крохмалю за допомогою методу вільних крутильних коливань маятника та діелектричного методу, а потім за отриманими даними механічних та діелектричних кривих визначають оптимальну концентрацію крохмалю у клейстері. Declarative patent for an invention. Method of determining the optimal concentration of starch paste, which includes the preparation of aqueous solutions of different concentrations of starch, brewing starch paste, measuring physical characteristics received suspensions, the construction of curves by measuring, which is characterized in that in each of the obtained paste starch concentration determined by the method of free torsion pendulum and dielectric method, and the data obtained by mechanical and dielectric curves determined optimal concentration of starch paste.